Ugrás a tartalomra

U opštini Kanjiža se pojavila veoma zarazna vrsta ptičijeg gripa

2023.11.24
18:40
Forrás
közlemény
Prema saopštenju lokalne samouprave, žarište zaraze je ribnjak na Velebitu, gde je, prema procenama, uginulo oko 600 ždralova.

Rešenjem Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede područje u krugu od tri kilometra od ribnjaka proglašeno je zaraženim. Ovom području pripadaju Velebit i Zimonić, kao i atar ovih naselja. Živina, meso od živine, jaja i jednodnevne piliće sa ovog područja nije dopušteno iznositi niti prodavati.

Prema odluci ministarstva, ostala područja sela su proglašena ugroženim, osim Martonoša i Horgoša. Odlukom je zabranjena prodaja živine u ugroženom području.

O daljim merama lokalna samouprava će obavestiti građane.

Opština Kanjiža obaveštava stanovništvo da se na teritoriji opštine pojavila vrlo zarazna varijanta ptičjeg gripa.

Žarište zaraze je ribnjak na Velebitu gde je, prema procenama, uginulo oko 600 ždralova. Rešenjem Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede područje u radijusu od 3 kilometra od ribnjaka je proglašeno zaraženim. Ovo područje obuhvata naselja Velebit i Zimonić i njihove atare.

Živinu, živinsko meso, jaja i jednodnevne piliće sa ovog područja nije dozvoljeno iznositi niti prodavati.

Rešenjem Ministarstva ostala područja opštine su proglašena ugroženim, osim naselja Martonoš i Horgoš.

Odlukom Ministarstva je zabranjena prodaja živine na ugroženom području.

O daljim merama će nadležni organi lokalne samouprave blagovremeno obavestiti građane.

ptičji grip
Kanjiža

Slične vesti

Najnovije

18:30, Frissítve: 18:40

Konferencija pravnika na Paliću

Na Paliću je održana konferencija pravnika pod nazivom “Bezgranična zaštita prava manjina”. Događaj je organizovalo Udruženje pravnika vojvođanskih Mađara u saradnji sa Institutom za zaštitu prava manjina iz Republike Mađarske.
15:28, Frissítve: 16:21

Sačuvajmo tradicionalni svinjokolj od zaborava!

Svi zainteresovani su mogli da učestvuju na tradicionalnom svinjokolju u Mesnoj zajednici Makova sedmica u Subotici. Svrha ove manifestacije je očuvanje tradicije, prenos na mlade naraštaje, kao i prikupljanja sredstava u humanitarne svrhe.
11:11, Frissítve: 16:58

“Avantura počinje ovde!”

U Beogradu se pod ovim sloganom održava Međunarodni sajam turizma. Skoro 30 zemalja će biti predstavljeno na ovoj manifestaciji koja će se održati od 22. do 25. februara. Ovogodišnja zemlja partner sajma je Grčka.

Najčitanije