Ugrás a tartalomra

U opštini Kanjiža svakodnevno nekoliko novih slučajeva korona virusa

2023.10.02
15:52
2023.10.02
16:54
Forrás
Pannon RTV
Opštinu je tokom avgusta meseca pogodio veći talas epidemije ali od tada se broj zaraženih nešto smanjio.

Svaki dan se u opštini Kanjiže registruje dve ili tri osobe zaražene korona virusom. Karolina Đolai, direktorica Doma zdravlja Kanjiža, je naglasila da se narednih nedelja može očekivati ​​porast broja obolelih jer trenutni vremenski uslovi pogoduju virusu i njegovom širenju. Istakla je kako je jedna od vakcina protiv korona virusa još uvek dostupna u toj zdravstvenoj ustanovi.

Karolina Đolai, direktorica Doma zdravlja Kanjiža: "Trenutno imamo 13 aktivnih zaraženih osoba u roku od sedam dana i jako smo zahvalni što je većina njih vakcinisana i ove nedelje prolaze sa vrlo blagim simptomima. Simptomi su slični onima kao kod infekcije gripom, pa pacijent najčešće dolazi sa simptomima grebanja u grlu, bolom u grlu, suvim, upornim kašljem, temperaturom koja ne prolazi i opštom slabošću organizma. Dakle, simptomi nisu ozbiljni i možemo ih lečiti vrlo brzo."

Kanjiža
korona virus

Najnovije

10:43, Frissítve: 17:41

Škole budućnosti u Bečeju

Predstavnici Saveza vojvođanskih Mađara posetili su u sredu osnovne škole u Bečeju. Osnovne škole „Petefi Šandor” i „Šamu Mihalj” pohađaju pre svih mađarska deca.
16:18, Frissítve: 16:33

Cena prasetine skočila u nebo

U mesarama se cena za kilogram očišćene prasetine kreće od 900 do 1.000 dinara koliko traže na pojedinim mestima, dok se cena žive vage za prasetinu kreće od pet do šest stotina dinara.

Najčitanije

Preminula je Eva Guba, novinarka Panon RTV-a

Naša koleginica je preminula danas, posle duže bolesti - obavestila je našu redakciju njena porodica. Eva Guba je za RTV Panon radila od 2020. godine, kao dopisnik iz Potiskog regiona.

Cena prasetine skočila u nebo

U mesarama se cena za kilogram očišćene prasetine kreće od 900 do 1.000 dinara koliko traže na pojedinim mestima, dok se cena žive vage za prasetinu kreće od pet do šest stotina dinara.

U Srbiji sve više dece sa oboljenjima disajnih puteva

Stručnjaci kažu da roditelji treba odmah da reaguju ukoliko kod deteta primete različite simptome oboljenja disajnih puteva. Posebno zabrinjava što je zbog odbijanja vakcinisanja, skočio broj obolelih od velikog kašlja koji se javljaju lekarima.

Ema Sanka i Henrieta Ereš pobednice „TINI Festivala”

Ema Sanka je najbolja pevačica u kategoriji tinejdžera, dok je Henrieta Ereš proglašena za najbolju mladu pevačicu na „TINI Festivalu”, koji je održan u Temerinu. Ove godine je na takmičenju učestvovalo 17 takmičara u dve kategorije.