Ugrás a tartalomra

U opštini Senta deci podeljeni poklon paketi iz bezbednosti u saobraćaju

2023.10.02
13:06
2023.10.02
16:53
Forrás
Pannon RTV
Podela paketa je održana povodom Dečije nedelje, nedelje bezbednosti u saobraćaju i Dana bez automobila koje opština organizuje već godinama.

Skoro 200 đaka prvaka je dobilo pakete iz bezbednosti u saobraćaju u opštini Senta.

Predsednik opštine Senta Rudolf Cegledi i Atila Juhas, član Opštinskog veća zadužen za obrazovanje i kulturu, posetili su Osnovne škole „Stevan Sremac“, „Lajoš Turzo“ i „Šandor Petefi“, koji su povodom Dečije nedelje nadležnima podelili poklon pakete iz bezbednosti u saobraćaju. U Osnovnoj školi „Petefi Šandor“ paketiće su primila 62 učenika prvog razreda koji pohađaju nastavu na mađarskom jeziku i 10 učenika koji pohađaju nastavu na srpskom jeziku.

Gordan Kološ, direktor Osnovne škole „Petefi Šandor“: „Svake godine nam je zadovoljstvo kada dobijemo jedan ovakav paket, koji služi da deca bezbednije putuju u školu, od kuće do škole. Ovde je vrlo prometan put, Arpadova ulica, i zbog toga je korisno što je podeljen ovaj materijal kako bi učesnici u saobraćaju više pažnje obratili na decu."

Paketi su podeljeni u okviru Dečije nedelje, nedelje bezbednosti u saobraćaju i Dana bez automobila. Atila Juhas, član Opštinskog veća zadužen za obrazovanje i kulturu: „Pokušavamo da pronađemo nešto prikladno kako bismo deci pružili opremu koja im je zanimljiva i korisna. Tako ovaj poklon paket iz bezbednosti u saobraćaju sadrži mali prsluk, traku za ruku i malu bojanku, što čini zanimljivim i prihvatljivim za đake prvake da se upoznaju sa bezbednosti u saobraćaju, da vide kako i ovakve sitnice mogu imati važnu ulogu u bezbednosti saobraćaja."

Opština već godinama organizuje akciju kojom podstiče decu na bezbedno kretanje u saobraćaju.

poklon
paket
saobraćaj
deca
Gordan Kološ

Najnovije

10:43, Frissítve: 17:41

Škole budućnosti u Bečeju

Predstavnici Saveza vojvođanskih Mađara posetili su u sredu osnovne škole u Bečeju. Osnovne škole „Petefi Šandor” i „Šamu Mihalj” pohađaju pre svih mađarska deca.
16:18, Frissítve: 16:33

Cena prasetine skočila u nebo

U mesarama se cena za kilogram očišćene prasetine kreće od 900 do 1.000 dinara koliko traže na pojedinim mestima, dok se cena žive vage za prasetinu kreće od pet do šest stotina dinara.

Najčitanije

Preminula je Eva Guba, novinarka Panon RTV-a

Naša koleginica je preminula danas, posle duže bolesti - obavestila je našu redakciju njena porodica. Eva Guba je za RTV Panon radila od 2020. godine, kao dopisnik iz Potiskog regiona.

Cena prasetine skočila u nebo

U mesarama se cena za kilogram očišćene prasetine kreće od 900 do 1.000 dinara koliko traže na pojedinim mestima, dok se cena žive vage za prasetinu kreće od pet do šest stotina dinara.

U Srbiji sve više dece sa oboljenjima disajnih puteva

Stručnjaci kažu da roditelji treba odmah da reaguju ukoliko kod deteta primete različite simptome oboljenja disajnih puteva. Posebno zabrinjava što je zbog odbijanja vakcinisanja, skočio broj obolelih od velikog kašlja koji se javljaju lekarima.

Ema Sanka i Henrieta Ereš pobednice „TINI Festivala”

Ema Sanka je najbolja pevačica u kategoriji tinejdžera, dok je Henrieta Ereš proglašena za najbolju mladu pevačicu na „TINI Festivalu”, koji je održan u Temerinu. Ove godine je na takmičenju učestvovalo 17 takmičara u dve kategorije.