Ugrás a tartalomra

U OŠ “Majšanski put” Subotica održana 16. Konferencija o javnom obrazovanju

2024.02.17
14:31
2024.02.17
16:18
Forrás
Pannon RTV
Na ovoj manifestaciji u Subotici, čiji je domaćin i ove godine bila Osnovna škola “Majšanski put”, učestvovale su vaspitačice, učiteljice, nastavnici osnovnih škola i profesori srednjih škola iz Vojvodine.

Na ovogodišnjoj Konferenciji o javnom obrazovanju je bilo oko 270 učesnika, a na njoj su učestvovali prosvetni radnici iz svih krajeva Vojvodine. Fokus konferencije je bio na razmeni mišljenja i kako se prosvetni radnici mogu nositi sa svakodnevnim uticajima okoline.

Aniko Žiroš Jankelić, profesorica u Ekonomsko- trgovinskoj školi u Senti: „Stalno se menja, generacije se menjaju iz godine u godinu, a nastavna zajednica uvek je suočena sa vrlo ozbiljnim zadatkom, pa se i mi moramo kretati u korak sa vremenom i usavršavati se."

Pred prosvetnim radnicima je veliki izazov jer je potrebno metodološki i teorijski promeniti vaspitanje i obrazovanje kako bi se školovali konkurentni mladi ljudi za budućnost - naglasila je Ibolja De Negri, predsednica Udruženja prosvetnih radnika Mađara Severne Bačke koje je organizator ove konferencije.

„U smislu toga, bavimo se razvojem samosvesnog aspekta i razvojem ličnosti, kao i novom disciplinom, veštačkom inteligencijom, koja je za nas nepoznat sektor, ali je svuda oko nas i treba da se unese u učionice i na polje obrazovanja i prosvetni radnici se moraju nositi sa tim, a mi tražimo odgovor kako i na koji način."

U vezi sa navedenim temama prosvetne radnike je čekalo nekoliko izlaganja, a uz to su uručena i priznanja za doprinos na polju pedagogije. Nagrada je profesionalno priznanje koje dodeljuje Ministarstvo ljudskih resursa Mađarske. Dodeljuje se penzionisanim prosvetnim radnicima koji su najmanje 25 godina radili u obrazovanju i vaspitanju dece i koji su ostvarili izuzetan rezultat. Ove godine priznanje je dobilo 16 prosvetnih radnika u penziji.

obrazovanje
OŠ Majšanski put
Subotica

Najnovije

15:57, Frissítve: 16:04

Deca u Čantaviru učila o značaju oprašivača

Povodom Dana planete Zemlje, Osnovna škola „Janoš Hunjadi” u Čantaviru i Ekološko udruženje „EcoKarma” zajednički organizuju različite programe za mlade. Centralna tema jednonedeljne serije programa je značaj i zaštita oprašivača.

Najčitanije

Ulica Braće Radić u Subotici proglašena za kulturno dobro

Zahvaljujući učešću SVM-a u sastavu vladajuće koalicije istrajnom radu u lokalnoj samoupravi, Vlada Srbije je svojom odlukum proglasila ulicu za kulturno dobro – prostorno kulturno-istorijsku celinu os velikog značaja – saopštio je dr Balint Pastor.

Izložba fotografija u Maloj sinagogi u Senti

Izložba najuspešnijih radova pristiglih na foto konkurs pod nazivom "Prizvane vrednosti - naša graditeljska baština u očima mladih" je otvorena u utorak u Maloj sinagogi u Senti.