Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Juhász Géza

U petak ističe rok za plaćanje prve rate poreza na imovinu

2020-02-13
12:27
2020-02-13
12:35
Forrás
Pannon RTV
Građani su obavezni da plaćaju porez na imovinu kvartalno, a 14. februara 2020. je poslednji dan za plaćanje rate za prvi kvartal ove godine.

Na području Subotice porez na imovinu, prema sadašnjem stanju, plaća se na osnovu zaduženja za 2019.godinu što znači da je za prvi kvartal za 2020. godinu potrebno platiti isti iznos kao za poslednji kavrtal prošle godine koji je dospevao u novembru.

Poreska rešenja sa zaduženjima za ovu godinu tek će biti dostavljena, a Lokalna poreska administracija je obveznicima već poslala uplatnice na kojima su osnovni podaci dovoljni za uplatu i identifikaciju pristiglih sredstava u gradski budžet.

Ukoliko obveznici ne plate porez u predviđenim rokovima na docnju se plaća kamata po zakonskoj zateznoj kamatnoj stopi koja se nije menjala od početka novembra prošle godine i iznosi 10,25 procenata na godišnjem nivou.

porez na imovinu
rokovi
placanje

Slične vesti

Najnovije

20:45

I dalje pada vrednost forinte

Valuta Mađarske nikada nikada nije bila ovako slaba u odnosu na evro na kursnim listama. Jutros je jedan evro vredeo 361,7 forinti, a u 11 časova je valuta dodatno oslabila na 365 forinti.

Najčitanije

Ovo su simptomi koronavirusa

Simptomi zaraze koronavirusom Covid-19 u početku podsećaju na prehladu. To podrazumeva visoku temperaturu, bol u grlu, kijanje, kašalj i otežano disanje, slabost.