Ugrás a tartalomra

U ponedeljak počinje sa radom autobuska stanica u Kanjiži

2024.01.05
11:07
2024.01.05
16:05
Forrás
Pannon RTV
Autobusko stajalište kod osnovne škole se ukida, ali nastavlja sa radom senćansko autobusko stajalište kod biblioteke.

Autobuska stanica u Kanjiži pored robne kuće IDEA počinje sa radom 8. januara. Ukida se takozvano subotičko autobusko stajalište pored osnovne škole, na toj lokaciji autobusi više neće moći da parkiraju niti da se zaustavljaju. S druge strane, senćansko autobusko stajalište kod biblioteke će i dalje biti u finkciji. Autobuskom stanicom će upravljati kompanija “ENKA Putnički” d.o.o. Osim toga, nadležni apeluju na lokalne vozače kamiona da ne parkiraju na toj lokaciji.

Balaž Bajtai, rukovodilac Odeljenja za inspekcijske poslove Opštine Kanjiža: „Pre svega, morali smo promeniti našu opštinsku uredbu o određivanju mesta autobuskih stajališta, što je preduslov za dobijanje odobrenje Ministarstva saobraćaja. Poslali smo naš nacrt u ministarstvo, oni su dali saglasnost, onda smo uz saglasnost Skupštine opštine mogli da izmenimo tu uredbu i sada možemo da pustimo u funkciju ovo autobusko stajalište.”

autobuska stanica
Kanjiža

Najnovije

15:57, Frissítve: 16:04

Deca u Čantaviru učila o značaju oprašivača

Povodom Dana planete Zemlje, Osnovna škola „Janoš Hunjadi” u Čantaviru i Ekološko udruženje „EcoKarma” zajednički organizuju različite programe za mlade. Centralna tema jednonedeljne serije programa je značaj i zaštita oprašivača.

Najčitanije

Ulica Braće Radić u Subotici proglašena za kulturno dobro

Zahvaljujući učešću SVM-a u sastavu vladajuće koalicije istrajnom radu u lokalnoj samoupravi, Vlada Srbije je svojom odlukum proglasila ulicu za kulturno dobro – prostorno kulturno-istorijsku celinu os velikog značaja – saopštio je dr Balint Pastor.

Izložba fotografija u Maloj sinagogi u Senti

Izložba najuspešnijih radova pristiglih na foto konkurs pod nazivom "Prizvane vrednosti - naša graditeljska baština u očima mladih" je otvorena u utorak u Maloj sinagogi u Senti.