Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Kovács Róbert

U roku od pola dana 31 pokušaj ilegalnog prelaska granice

2021.02.28
10:21
2021.02.28
10:27
Forrás
MTI
U županijama Čongrad-Čanad i Bač-Kiškun mađarske vlasti su u poslednjih 12 sati preduzele mere protiv 31-og lica zbog pokušaja ilegalnog prelaska granice.

Pogranična policija Čongrad-Čanad županije je, od subote popodne do nedelje ujutro, u četiri slučaja zadržala ukupno 19 lica zbog ilegalnog pokušaja prelaska granice u administrativnim područjima Desk, Kišsombor, Mako i Reske.


U istom period, na delu granice koja pripada Bač-Kiškun županiji, u tri slučaja uhapšeno je 12 osoba zbog pokušaja ilegalnog prelaska granice u administrativnim područjima Bačseleša, Santova i Tatahaze.


Tokom provere migranti su se izjasnili kao državljani Avganistana, Irana, Sirije, Maroka, Palestine, Libije, Alžira i Tunisa, ali nisu mogli pružiti verodostojne dokaze o svom identitetu ili legalnom boravku u Mađarskoj. Policija je protiv ovih lica preduzela mere u skladu s važećim mađarskim zakonodavstvom.

migranti
Mađarska

Najnovije

16:02

Viša cena kurkurza u zrnu

Lanjski krunjeni kukuruz širom Vojvodine kupuje se po ceni od gotovo 29 dinara. Stručnjaci kažu da je cena, između ostalog, skočila jer je u Srbiji sve više inostranih otkupljivača.

Najčitanije

Crkvena slava i Dan sela u Tordi

Povodom 245. godišnjice ponovnog naseljavanje sela, u Tordi se obeležava crkvena slava i Dan sela, u skromnim okvirima zbog epidemije. U odnosu na prošlu godinu, ovog je vikenda u banatsko selo već stiglo više gostiju.