Ugrás a tartalomra

U Savremenoj galeriji Subotica zanimljivi programi svakog meseca

2024.02.24
18:01
2024.02.24
18:06
Forrás
Pannon RTV
Povodom 120. godišnjice izgradnje Rajhlove palate, Savremena galerija Subotica svakog meseca organizuje različite programe na teme koje su vezane za godišnjicu.

U subotu je u sklopu dečijeg programa organizovana kreativna radionica pod nazivom “Zabava u kući za lutke”, na kojoj su svi zainteresovani mogli na kreativan i zabavan način da upoznaju zgradu Rajhlove palate.

Žofija Sekelj, pripravnica, Savremena galerija Subotica: "Ovog meseca se organizuje detektivska igra, koja predstavlja program za decu i porodice. Ova detektivska igrica povezana je sa slikovnicom Roberta Takarića pod nazivom “Kad bi palata pričala”, koju smo ne tako davno predstavili. Iz ove knjige deca sa roditeljima i prijateljima traže detalje slagalice na kojima su upisane kratke poruke ili uputstva, a na osnovu kojih će se na kraju složiti slika palate."

Savremena galerija
Subotica

Najnovije

Najčitanije

Počela turistička sezona na Paliću!

Zahvaljujući letnjim temperaturama mnogi izletnici su u poslepodnevnim satima došli na šetalište oko jezera, na terase ugostiteljskih objekata ili do poslastičarnica.

Da li će se ove godine saditi više soje?

Poljoprivrednici se žale na sušu, koja je vrlo neuobičajena za ovo doba godine. Prema vremenskim pokazateljima, u poređenju sa prosekom od poslednjih pedesetak godina, za trećinu manje padavina je bilo u mesecu februaru i martu.