Ugrás a tartalomra

U Senti otvorena izložba priznatog umetnika iz Ade

2024.03.01
08:21
Forrás
Pannon RTV
U četvrtak uveče u Maloj sinagogi u Senti otvorena je samostalna likovna izložba Nikole Dragina, vajara.

Umetnik iz Ade završio je Akademiju umetnosti u Novom Sadu, na odseku za vajarstvo u klasi Borislave Nedeljković Prodanović.

Svoje radove do sada je izlagao u Muzeju savremene umetnosti u Novom Sadu i u Likovnoj galeriji „Rajko Mamužić“. Jedan od njegovih radova koje je predao 2019. godine može se videti u Prvoj mesnoj zajednici u Adi.

Dragin sada svojim crtežima nastoji da vizuelno prikaže dubinu prostora i na taj način stvori iluziju trodimenzionalnosti. Najveća inspiracija mu je sopstveno životno iskustvo, kaže Nikola Dragin.

Postavka u Senti biće otvorena do 14. marta u vremenu od utorka do petka od 10 do 18 časova, a tokom vikenda od 10 do 14 časova.

„Ako se dobro sećam ovde su radovi iz 2022. i 2023. godine. U vreme rada bila je jedna velika pauza između, za završavanje, pošto je trebalo da pronađem način na koji je rađeno. Razmišljao sam i trebalo je malo vremena da znam kako ću, ali može da se kaže da su dva-tri meseca aktivna bila“.

Nikola Dragin
mala sinagoga
izložba

Najnovije

Najčitanije

Počela turistička sezona na Paliću!

Zahvaljujući letnjim temperaturama mnogi izletnici su u poslepodnevnim satima došli na šetalište oko jezera, na terase ugostiteljskih objekata ili do poslastičarnica.

Prolećni vašar cveća i rukotvorina u Kanjiži

U Kanjiži se ponovo organizuje prolećni vašar cveća i rukotvorina. Mogu se kupiti ručno rađeni ukrasi, nakit, predmeti i cveće. Pokrovitelj prolećnog vašara rukotvorina i cveća je opština Kanjiža.