Ugrás a tartalomra

U Senti se razgovaralo o solarnim elektranama

2023.09.20
13:54
2023.09.20
16:31
Forrás
Pannon RTV
Članovi Opštinskog veća Senta raspravljali su o investicionim planovima za solarne panele i solarne elektrane. Na sastanku je o budućim planovima dve kompanije dogovarano po hitnom postupku.

Rudolf Cegledi, gradonačelnik Sente, rekao je novinarima da je ukupna vrednost investicije 18 miliona evra.

„U katastarskoj opštini Sente oni iznajmljuju 42,5 hektara zemlje, a Opštinsko veće je danas odlučivalo o planu za početak ovog detaljnog plana naselja. Ova odluka je neophodna kako bi se izgradila odgovarajuća dokumentacija za solarni panel i solarnu elektranu, čija je ukupna vrednost 18 miliona evra. Naravno, kada detaljni regulacioni plan bude gotov, ponovo će biti predstavljen veću, uz tačan plan ulaganja.”

solarna elektrana
Rudolf Cegledi
Senta

Najnovije

10:43, Frissítve: 17:41

Škole budućnosti u Bečeju

Predstavnici Saveza vojvođanskih Mađara posetili su u sredu osnovne škole u Bečeju. Osnovne škole „Petefi Šandor” i „Šamu Mihalj” pohađaju pre svih mađarska deca.
16:18, Frissítve: 16:33

Cena prasetine skočila u nebo

U mesarama se cena za kilogram očišćene prasetine kreće od 900 do 1.000 dinara koliko traže na pojedinim mestima, dok se cena žive vage za prasetinu kreće od pet do šest stotina dinara.

Najčitanije

Preminula je Eva Guba, novinarka Panon RTV-a

Naša koleginica je preminula danas, posle duže bolesti - obavestila je našu redakciju njena porodica. Eva Guba je za RTV Panon radila od 2020. godine, kao dopisnik iz Potiskog regiona.

Cena prasetine skočila u nebo

U mesarama se cena za kilogram očišćene prasetine kreće od 900 do 1.000 dinara koliko traže na pojedinim mestima, dok se cena žive vage za prasetinu kreće od pet do šest stotina dinara.

U Srbiji sve više dece sa oboljenjima disajnih puteva

Stručnjaci kažu da roditelji treba odmah da reaguju ukoliko kod deteta primete različite simptome oboljenja disajnih puteva. Posebno zabrinjava što je zbog odbijanja vakcinisanja, skočio broj obolelih od velikog kašlja koji se javljaju lekarima.

Ema Sanka i Henrieta Ereš pobednice „TINI Festivala”

Ema Sanka je najbolja pevačica u kategoriji tinejdžera, dok je Henrieta Ereš proglašena za najbolju mladu pevačicu na „TINI Festivalu”, koji je održan u Temerinu. Ove godine je na takmičenju učestvovalo 17 takmičara u dve kategorije.