Ugrás a tartalomra
Pixabay/TheDigitalArtist

U Srbiji se jako povećao dnevni broj novozaraženih od virusa korona

2021.07.16
17:46
2021.07.17
20:26
Forrás
covid19.rs, Szerbiai RTV
Od juče je registrovano 206 novih pacijenata. Mesec dana nije bilo ovoliko novozaraženih. U Srbiji je do sada identifikovano osam osoba za koje se pokazalo da su zaražene delta sojem korona virusa.

Dobra vest je, međutim, da nema novih žrtava ove bolesti. U bolnici se na lečenju nalazi 299 osoba, a šest lica je na respiratoru.

Pannon RTV/Molnár Edvárd

Sasvim je logičan zahtev lekara, da nevakcinisani pacijenati sami snose troškove bolničkog lečenja zbog bolesti uzrokovane koronavirusom, rekao je ministar zdravlja Zlatibor Lončar. Rekao je da postoji dovoljno vakcina, može se i birati. Naglasio je da zdravstveni radnici to traže jer u mnogim slučajevima susreću ljude koji negiraju i koronavirus i delotvornost vakcine, očekujući da će biti lečeni o državnom trošku ako se razbole. Puno je manja verovatnoća da će oni koji su vakcinisani biti hospitalizovani, dodao je ministar zdravlja.

Takođe je rekao da je u Srbiji je do sada identifikovano osam osoba za koje se pokazalo da su zaražene delta sojem korona virusa, ali gotovo sigurno ih ima još puno.

koronavirus
Srbija

Najnovije

16:36, Frissítve: 17:30

Ko je najbolji seljak u Molu?

Nakon prinudne pauze prošle godine, ponovo je održana Seoska olimpijada i takmičenje u kuvanju u Molu, kojia se među stanovnicima i poljoprivrednicima Potisja već smatra tradicionalnom manifestacijom.

Najčitanije

Čuvajmo ptice! – edukacija za predškolce

Udruženje „Zelentarka" iz Mola pokrenulo je edukaciju o zaštiti ptica. Posetiće svako obdanište u opštini Ada i predavanjima skrenuti pažnju na očuvanje životinjskog i posebno ptičjeg sveta.