Ugrás a tartalomra

U Srbiju su stigle najavljene snežne padavine

2023.11.25
10:02
2023.11.25
17:20
Forrás
RTS
U brdskim i planinskim predelima došlo je do povećanja snežnog pokrivača, kao što je i najavio Republički hidrometeorološki zavod.

Sneg koji je na Kopaoniku počeo da pada sinoć, od 23 časa, dostigao je 16 centimetara visine. Ovoga jutra izmerena temperatura je -5 stepeni, vidljivost je 600 metara i duva severoistočni vetar.

Niske temperature pogodovale su proizvodnji veštačkog snega pa su noćas aktivirani i topovi za veštačko osnežavanje glavnih staza u centru skijališta.

“Ski opening“, manifestacija koja označava zvanični početak zimske turističke sezone na Kopaoniku, biće organizovan od 7. do 10.12. uz besplatno skijanje prvog dana za sve posetioce.

Najviše posla u užičkom kraju putari su imali preko Zlatibora i u Novoj Varoši.

U užičkom kraju od noćas sneg pada u višim predelima, a od jutros i u nižim predelima blago provejavaju pahulje.

Prohodni su svi putevi, nema snega na magistrali. Zbog najavljenih novih padavina i dalje važi zabrana za kamione sa prikolicom i šlepere.

Kiša u nižim predelima će od sredine dana i posle podne sa daljim padom temperature preći u sneg.

Više padavina biće na jugozapadu, jugu, jugoistoku i istoku Srbije. U nižim i brdskim predelima očekuje se formiranje snežnog pokrivača visine od 5 do 20 centimetara, na planinama lokalno i više od 30 centimetara.

Duvaće slab i umeren, povremeno i jak severozapadni vetar. 

U nedelju će biti umereno do potpuno oblačno, hladno i vetrovito, mestimično sa kratkotrajnim snegom. Više padavina očekuje se na istoku i jugoistoku zemlje, ali će ta količina padavina biti manja u odnosu na subotu.

sneg
padavine
Republički hidrometeorološki zavod
pokrivač

Slične vesti

Najnovije

18:30, Frissítve: 18:40

Konferencija pravnika na Paliću

Na Paliću je održana konferencija pravnika pod nazivom “Bezgranična zaštita prava manjina”. Događaj je organizovalo Udruženje pravnika vojvođanskih Mađara u saradnji sa Institutom za zaštitu prava manjina iz Republike Mađarske.
15:28, Frissítve: 16:21

Sačuvajmo tradicionalni svinjokolj od zaborava!

Svi zainteresovani su mogli da učestvuju na tradicionalnom svinjokolju u Mesnoj zajednici Makova sedmica u Subotici. Svrha ove manifestacije je očuvanje tradicije, prenos na mlade naraštaje, kao i prikupljanja sredstava u humanitarne svrhe.
11:11, Frissítve: 16:58

“Avantura počinje ovde!”

U Beogradu se pod ovim sloganom održava Međunarodni sajam turizma. Skoro 30 zemalja će biti predstavljeno na ovoj manifestaciji koja će se održati od 22. do 25. februara. Ovogodišnja zemlja partner sajma je Grčka.

Najčitanije