Ugrás a tartalomra
Panon RTV

U Subotici vakcinisanje „Fajzer“ i „Sinofarm“ cepivom i bez prijavljivanja

2021.05.17
16:06
Forrás
Panon RTV
U prizemlju Nove opštine imunizacija u Subotici se odvija bez prekida.

Tokom pre podneva drugu dozu ruske vakcine „Sputnjik V“ mogli su da prime građani koji su se već registrovali za primanje vakcine. Tokom ove sedmice, kako je planirano, građani Subotice mogu da prime vakcine američko-nemačkog proizvođača „Fajzer-Bajontek“ ili kineskog „Sinofarma“ u terminu od 8 do 20 časova, a bez prethodne registracije.

Margita Kečkeš ima 87 godina i u ponedeljak je primila drugu dozu vakcine „Sputnjik V“. Prijavila se za imunizaciju kako bi zaštitila zdravlje i mlađih članova porodice.

Davanje vakcine uopšte nije bolelo. Nije ni prva, samo sam prvog i drugog dana imala blagu nesvesticu, ništa drugo nisam osetila.“

Rozalija Čik takođe je primila drugu dozu ruske vakcine.

„U sopstvenom interesu, pre svega zbog sebe, zatim zbog porodice, prijatelja, dalje i zbog komšija i tako redom.“

Panon RTV

Vakcina „Sputnjik V“ je u prostorije Nove opštine stigla nekoliko dana kasnije nego što su očekivali. Zbog toga oni koji su imali zakazani termin za prošli petak ili subotu, vakcinu mogu da prime ove sedmice – objasnio je dr Nikola Filipović, lekar opšte prakse.

Jutros je dato oko 450 drugih doza, revakcinacija je trajala do dva sata. Nakon 14 časova, bez prethodne registracije, dajemo prve doze vakcina od juče pristiglog „Sinofarma“ , a po svemu sudeći imamo još nekoliko doza i „Fajzera“.“

Do sada je imunizovano 24 odsto odraslog stanovništva Subotice sa obe doze neke od vakcina, a prijavljena je 31 hiljada građana.

Fajzer
Sinofarm
Subotica
vakcinacija

Najnovije

19:04

Dogovor o obnovi crkve u Bajmoku

Sporazum o obnovi potpisan je danas u sedištu Subotičke biskupije. Radove koji će na crkvi Svetog Petra i Pavla početi krajem leta, finansiraju subotička lokalna samouprava i država Mađarska.
16:50, Frissítve: 17:50

Dan sećanja na Podolskog u Feketiću

Dodeljene su nagrade pobednicima na konkursu za publicistiku „Podolski Jožef", a priznanja su juče preuzela i dvoje saradnika Panon RTV-a. Program je obuhvatao niz izložbi, podsećanja i predavanja iz književnosti.

Najčitanije

Dogovor o obnovi crkve u Bajmoku

Sporazum o obnovi potpisan je danas u sedištu Subotičke biskupije. Radove koji će na crkvi Svetog Petra i Pavla početi krajem leta, finansiraju subotička lokalna samouprava i država Mađarska.

Živopisna proslava Dana sela u Čantaviru

Na prostoru Novog ostrva obeležen je Dan sela Čantavir. Organizatori su spremili brojne programe za mlade i stare: bilo je foklora, koncerata, dečijih programa, sportsko i kulinarsko takmičenje.