Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szkocsovszki László

U trci konja u Čantaviru oboren rekord staze

2019-06-17
21:58
Forrás
Pannon RTV
Konj Serial Killer iz italijanske ergele pobedio je na kupu „Kemuveš Ferenc" održanom u okviru Dana sela u Čantaviru na stazi lokalnog kluba.

Finalnu trku i predaju medalja domaćini su uspeli da organizuju uprkos oblačnom vremenu, a više stotina znatiželjnika okupilo se na trci. Ferenc Kemuveš, predsednik čantavirskog konjičkog kluba kaže da su ostvareni veoma dobri rezultati. Tokom dana voženo je pet kasačkih i jedna galopska trka, a održana je i trka magaraca.

Ferenc Buranji, potpredsednik Skupštine mesne zajednice čitav dan je kao konferansije pratio trke. Ponosan je što je u finalu oboren i rekord staze, i što je program održan uprkos oluji koja je naglo došla: „Bilo je pet konja, pet najbržih konja. Radostan sam što je oboren i rekord staze, jer je pobednički konj istrčao minut 15 sekundi i dve stotinke, ali su konji trčali u grupi jer su svi podjednako brzi.".

konjičke trke

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije

Devojka iz Horgoša je lepotica štranda

Po oceni žirija Noemi Sabo ponela je krunu Mis štranda dnevnog lista „Mađar so". Ona će predstavljati Vojvodinu na izboru za najlepšu Mađaricu na svetu.

Deponija kod Bikova reciklira sav otpad

Subotica je danas bila domaćin kampanje “EU zeleni dan”. Tim povodom je delegacija EU sa predstavnicima Ministarstva zaštite životne sredine Srbije obišla Regionalnu deponiju kod Bikova.