Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szkocsovszki László

U trci konja u Čantaviru oboren rekord staze

2019.06.17
21:58
Forrás
Pannon RTV
Konj Serial Killer iz italijanske ergele pobedio je na kupu „Kemuveš Ferenc" održanom u okviru Dana sela u Čantaviru na stazi lokalnog kluba.

Finalnu trku i predaju medalja domaćini su uspeli da organizuju uprkos oblačnom vremenu, a više stotina znatiželjnika okupilo se na trci. Ferenc Kemuveš, predsednik čantavirskog konjičkog kluba kaže da su ostvareni veoma dobri rezultati. Tokom dana voženo je pet kasačkih i jedna galopska trka, a održana je i trka magaraca.

Pannon RTV/Szkocsovszki László

Ferenc Buranji, potpredsednik Skupštine mesne zajednice čitav dan je kao konferansije pratio trke. Ponosan je što je u finalu oboren i rekord staze, i što je program održan uprkos oluji koja je naglo došla: „Bilo je pet konja, pet najbržih konja. Radostan sam što je oboren i rekord staze, jer je pobednički konj istrčao minut 15 sekundi i dve stotinke, ali su konji trčali u grupi jer su svi podjednako brzi.".

konjičke trke

Najnovije

16:44, Frissítve: 16:50

Centar za simulaciju vožnje u Subotici

U subotičkoj filijali mađarske firme „Reginet“ svečano je otvoren Centar za simulaciju bezbedne vožnje, koji je realizovan uz podršku mađarske agencije za unapređenje izvoza HEPA za zapadni Balkan.

Najčitanije

U Horgošu blagoslovljena ovogodišnja berba

U Horgošu su danas prepodne završeni 32. Berbanski dani uz svetu misu i blagoslov berbe, u župnoj crkvi Snežne Gospe. Bogosluženje koje se održava u ovo vreme je pravo iskustvo za vinogradare i voćare uz koje se uzvišuje duša.