Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

U vodi ima arsena, ali ne ugrožava zdravlje

2018-12-17
19:43
2018-12-17
19:53
Forrás
RTV Pannon
Savetovanje o kvalitetu pijaće vode u Kanjiži.

U vodi ima arsena, ali u tako malim količinama da nije opasan za ljudsko zdravlje – čulo se na konferenciji u Kanjiži. Stručnjaci su razgovarali o kvalitetu vode za piće u području istočnog Banata. U Kanjiži, Malim Pijacama i Horgošu već decenijama je prisutan arsen u količinama tek neznatno višim od dozvoljene. Vodovodno preduzeće „Potisje" dobilo je i opomenu jer kvalitet vode nije odgovarajući prema pravilniku. Učesnici konferencije potvrđuju da kvalitet vode ne odgovara propisanim normama, ali kažu da to nema uticaja na zdravlje stanovništva.

Pannon RTV

Lokalna samouprava u Kanjiži i ubuduće će izuzetnu pažnju posvećivati popravljanju kvaliteta vode za piće, kao i obnovi postrojenja za prečišćavanje arsena izgrađenom u Malim Pijacama. Takođe, pažnja će biti posvećena i izgradnji bunara sa vodom bez arsena i konstantnom zamenom azbestnih vodovodnih cevi, rečeno je na skupu.

voda
arsen
Kanjiža

Najnovije

16:30

Pala otkupna cena svinja

U decembru su u Srbiju uvoženi tovljenici i prasići iz nekoliko zemalja, prisiljavajući tako lokalne proizvođače da prodaju svoju stoku ispod cene. Očekuje i rast cene hrane za životinje. Uz to, kasne i državne subvencije.

Najčitanije