Ugrás a tartalomra
Pixabay

U Vojvodini prijavljena epidemija gripa

2020-02-11
12:41
2020-02-12
17:49
Forrás
Pannon RTV
Od sutra do 21. februara obustava rada školskih i predškolskih ustanova a u Vojvodini zbog epidemije gripa - objavila je vest Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje na svom internet portalu.

Prvi put ove godine na teritoriji pet okruga u AP Vojvodini, registrovan je intenzitet prisustva virusa gripa iznad epidemijskog praga. Zdravstvene službe su konstatovale širu rasprostranjenost  virusa nakog nadzora i merenja koje traje već 19 nedelja, a uočen je i rastući trend pojave oboljenja sličnih gripu - saopštila je Pokrajinska vlada.

Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo o svemu je obavestio Ministarstvo zdravlja Republike Srbije, kao i Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice, i na osnovu procene epidemioloških službi Instituta za javno zdravlje Vojvodine, predložio meru privremene obustave rada predškolskih i školskih ustanova.

Da bi se smanjilo opterećenje sistema zdravstvene zaštite ustanovama za stacionarno lečenje je predložen nastavak primene mere zabrane ili ograničenja poseta pacijentima.

Ove mere biće na snazi dok stopa incidencije virusa i oboljenja sličnih gripu ne bude ispod epidemijskog praga — zaključuje se u saopštenju Pokrajinske vlade.

Inače na području Severnobačkog okruga u prethodnoj sedmici javila su se 532 pacijenta kod kojih je konstatovan grip tipa A ili B, a li još oko hiljadu pacijenata samo u Subotici je zatražilo lekarsku pomoć zbog takozvane respiratorne infekcije koja nije izazvana virusom gripa.Broj obolelih, prema stalnim merenjima, raste već šest nedelja.

epidemija gripa
Vojvodina

Slične vesti

Najnovije

20:45

I dalje pada vrednost forinte

Valuta Mađarske nikada nikada nije bila ovako slaba u odnosu na evro na kursnim listama. Jutros je jedan evro vredeo 361,7 forinti, a u 11 časova je valuta dodatno oslabila na 365 forinti.

Najčitanije

Ovo su simptomi koronavirusa

Simptomi zaraze koronavirusom Covid-19 u početku podsećaju na prehladu. To podrazumeva visoku temperaturu, bol u grlu, kijanje, kašalj i otežano disanje, slabost.