Ugrás a tartalomra
Stevan Sremac Általános Iskola

Ukinut školski centar "Stevan Sremac" u Senti

2019-07-20
16:06
Forrás
Pannon RTV
Umesto dosadašnjeg školskog centra "Stevan Sremac" u Senti će biti četiri zasebne osnovne škole.

U petak je na vanrednoj sednici skupštine opštine Senta doneta odluka o ukidanju dosadašnjeg školskog centra "Stevan Sremac" umesto kojeg će biti četiri zasebne osnovne škole. Hitnost donošenja odluke je zahtevalo to da se celokupan proces osamostavljivanja treba završiti do početka kove školske godine. Od septembra će učenici pohađati osnovne škole "Stevan Sremac", "Lajoš Turzo", "Šandor Petefi" i "Ištvan Tomorkenj".

Škola "Čokonai Vitez Mihalj" iz Gornjeg Brega će biti pripojena školi "Šandor Petefi", dok će obrazovnoj ustanovi u Tornjošu biti priključene četvorogodišnje škole u Bogarašu i Keviju.

Kao sledeći korak razdvajanja biće sastavljen tačan prikaz vlasništva do kraja leta. Kod osmaka i četvrtih razreda je zatraženo otvaranje razreda sa manje od 15 učenika, što je takođe u toku.

školski centar
Stevan Sremac
Senta

Slične vesti

Najnovije

16:27, Frissítve: 18:41

Život u Etnopolisu

Organizatori ovogodišnjeg Interetno festivala pripremili su bogat program za posetioce. Izložba starih zanata je jednako popularna kao i ponuda na trgu vina i gastronomije.
13:38, Frissítve: 18:14

Požar u Subotici

Nekoliko automobila izgorelo je blizu Aleje Maršala Tita u Subotici, kada se zapalila centralna garaža u Šumskoj ulici.

Najčitanije

Nova ulaganja u Bačkoj Topoli

Ovih dana će se raspisati konkurs za javnu nabavku za izgradnju prečistača otpadnih voda u Bačkoj Topoli. Pokrajinska vlada ove godine podržava projekat sa preko 190 miliona dinara.

Biciklom oko Crnog mora

Nakon 7.700 kilometara vožnje biciklom, u sredu se vratio kući Tamaš Vereš iz Trešnjevca.