Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Ulaganja na teritoriji Opštine Čoka

2020.06.15
16:06
2020.06.15
18:15
Forrás
Pannon RTV
U protekle četiri godine, u sva četiri naselja koja pripadaju Opštini Čoka, došlo je do ulaganja u infrastrukturu, a to je značajan rezultat.

To je za Panon RTV izjavio Laslo Kormanjoš, na sastanku zajednice, koji je sinoć održan u Ostojićevu. Nosilac liste Saveza vojvođanskih Mađara u Čoki je naglasio da su nedavno uspeli da u potpunosti obnove fasadu lokalne katoličke crkve Svetog Josipa, odnosno da je ulica Maršala Tita dobila novi sloj asfalta. Pored toga, završeni su i svi neophodni radovi na zgradi mesne zajednice. Kormanjoš je dodao da su pokušali da odgovore i svim izazovima kada se radi o socijalnoj oblasti i negovanju tradicija.

„Ozbiljnu pažnju posvećujemo brizi o starima. U manjim naseljima, gde je većina stanovništva već u određenim godinama, ljudi sve više postaju bespomoćni, potrebna im je briga. Seoski domaćin ima veliku ulogu, kao i nega u kući. Ovo gde se danas nalazimo je sedište Udruženja za očuvanje mađarske tradicije i životne sredine „Piroš tulipan", koje ovde, u dvorištu župe, organizovanjem mnogih, velikih manifestacija, pokušava da obogati i sačuva mađarsku zajednicu. Ovde postoji snaga zajedništva, i naravno, i u budućnosti mogu da računaju na našu podršku."

Izbori 2020
Čoka
infrastruktura
Laslo Kormanjoš

Najnovije

17:15, Frissítve: 19:10

Gradiće se novi dom učenika u Senti

Povodom proširenja doma učenika pri Gimnaziji za talentovane učenike „Boljai“ Sentu je posetio Igor Mirović, predsednik vojvođanske Vlade koji je u opštini obišao radove na opremanju i obnovi.
15:51, Frissítve: 19:12

Vodite brigu o srcu

Povodom Svetskog dana srca u Senti je organizovano merenje šećera u krvi, pritiska kao i nivoa holestorola, kao i merenje telesne težine i visine uz davanje zdravstvenih saveta. Kao i prethodnih godina i ovoga puta bilo je veliko interesovanje.

Najčitanije

Avganistan-Srbija u jednom pravcu 3500 evra

Ni hladno vreme ne sputava migrante, u Beograd konstantno pristižu nove grupe. Međutim, u srpskoj prestonici borave samo kratko, mnogi nastavljaju put ka mađarskoj granici uz pomoć krijumčara ljudi.

U Horgošu blagoslovljena ovogodišnja berba

U Horgošu su danas prepodne završeni 32. Berbanski dani uz svetu misu i blagoslov berbe, u župnoj crkvi Snežne Gospe. Bogosluženje koje se održava u ovo vreme je pravo iskustvo za vinogradare i voćare uz koje se uzvišuje duša.

Od Sente do Temišvara na dva točka

Grupa biciklista je u četvrtak, u ranim jutarnjim časovima, krenula na četvorodnevnu biciklističku turu od Sente do Temišvara. Tokom ove ture, učesnici će imati priliku da upoznaju različita mesta i njihove znamenitosti.