Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Ulaganja na teritoriji Opštine Čoka

2020.06.15
16:06
2020.06.15
18:15
Forrás
Pannon RTV
U protekle četiri godine, u sva četiri naselja koja pripadaju Opštini Čoka, došlo je do ulaganja u infrastrukturu, a to je značajan rezultat.

To je za Panon RTV izjavio Laslo Kormanjoš, na sastanku zajednice, koji je sinoć održan u Ostojićevu. Nosilac liste Saveza vojvođanskih Mađara u Čoki je naglasio da su nedavno uspeli da u potpunosti obnove fasadu lokalne katoličke crkve Svetog Josipa, odnosno da je ulica Maršala Tita dobila novi sloj asfalta. Pored toga, završeni su i svi neophodni radovi na zgradi mesne zajednice. Kormanjoš je dodao da su pokušali da odgovore i svim izazovima kada se radi o socijalnoj oblasti i negovanju tradicija.

„Ozbiljnu pažnju posvećujemo brizi o starima. U manjim naseljima, gde je većina stanovništva već u određenim godinama, ljudi sve više postaju bespomoćni, potrebna im je briga. Seoski domaćin ima veliku ulogu, kao i nega u kući. Ovo gde se danas nalazimo je sedište Udruženja za očuvanje mađarske tradicije i životne sredine „Piroš tulipan", koje ovde, u dvorištu župe, organizovanjem mnogih, velikih manifestacija, pokušava da obogati i sačuva mađarsku zajednicu. Ovde postoji snaga zajedništva, i naravno, i u budućnosti mogu da računaju na našu podršku."

Izbori 2020
Čoka
infrastruktura
Laslo Kormanjoš

Slične vesti

Najnovije

18:38, Frissítve: 18:48

Potrebne su nam moderne mašine i inovacije

Mnogi posetioci Sajma poljoprivrede u Novom Sadu žele da kupe savremenu mehanizaciju. Ta investicija je, međutim, veoma velika - kažu proizvođači. Svako ko može, pokušava da se razvija koristeći razne konkurse.

Najčitanije

Neopravdano visoka cena ogrevnog drveta i peleta

U Srbiji su cene ogrevnog drveta i peleta neopravdano visoke, i prodavci moraju da prestanu sa podizanjem cena - rekao je Igor Braunović, vršilac dužnosti generalnog direktora Javnog preduzeća „Srbijašume".

Velika poseta vašaru u Kanjiži

Ove godine, izuzetno je u subotu održan prvi prodajni vašar stoke i zanatskih proizvoda. Izbor je bio velik, kao i interesovanje.