Ugrás a tartalomra

Uloga parlamenata u Berlinskom procesu

2023.10.16
13:47
Forrás
Pannon RTV
Elvira Kovač, poslanica Saveza vojvođanskih Mađara i potpredsednica Skupštine Srbije, učestvovala je proteklog vikenda na konferenciji pod nazivom „Uloga parlamenata u Berlinskom procesu”, koja je održana u Tirani.

Na ovom događaju su učestvovali i predstavnici parlamenata Zapadnog Balkana. Elvira Kovač je govorila na panelu o izazovima koji se javljaju u vezi sa četiri slobode definisane osnivačkim ugovorima EU i Berlinskim procesom. Ona je tom prilikom rekla da je, prema poslednjim istraživanjima javnog mnjenja, podrška građana procesu evropskih integracija u Srbiji najmanja, ali je istovremeno istakla da je, uzimajući u obzir krizu u Ukrajini, stvoren zamah koji je povoljan za politiku proširenja i da Srbija to treba da iskoristi. Narodna poslanica je istakla da je Skupština Srbije ratifikovala sva tri regionalna sporazuma potpisana na samitu u Berlinu 28. aprila 2023. godine. Elvira Kovač je takođe izrazila nadu da bilateralna pitanja neće sprečiti dalji proces evropskih integracija. Osim Berlinskog procesa, ne treba odbaciti ni druge regionalne inicijative - dodala je ona.

parlament
Uloga parlamenata u Berlinskom procesu
Berlinski proces
Elvira Kovač
Savez vojvođanskih Mađara
SVM
Tirana

Najnovije

Najčitanije

Počela turistička sezona na Paliću!

Zahvaljujući letnjim temperaturama mnogi izletnici su u poslepodnevnim satima došli na šetalište oko jezera, na terase ugostiteljskih objekata ili do poslastičarnica.

Da li će se ove godine saditi više soje?

Poljoprivrednici se žale na sušu, koja je vrlo neuobičajena za ovo doba godine. Prema vremenskim pokazateljima, u poređenju sa prosekom od poslednjih pedesetak godina, za trećinu manje padavina je bilo u mesecu februaru i martu.