Ugrás a tartalomra

Uskoro moguće proširenje industrijske zone u Horgošu

2023.11.28
15:15
2023.11.28
17:33
Forrás
Pannon RTV
U prvom redu, srpska i mađarska vlada planiraju izgradnju jednog železničkog kontejnerskog terminala.

Zahvaljujući izgradnji pruge Segedin-Subotica, ponovnom funkcionisanju železničkog prevoza, gradnji brze pruge koja će povezati Budimpeštu i Beograd, te produženom radnom vremenu graničnog prelaza na magistralnom putu, u opštini Kanjiža stvara se prostor za nova privređivanja. Otvaraju se nova radna mesta i jačaju mađarsko-srpske veze – istakao je u opštini Kanjiža Janoš Lazar, ministar građevinarstva i saobraćaja Mađarske.

„Razgledali smo industrijski park u Horgošu i razgovarali o mogućnostima kako dovesti investitore u industrijski park. U prvom redu, bilo je reči o železničkom terminalu za kontejnere. Za realizaciju toga, potrebna je saradnja mađarske vlade i srpske vlade. Za to postoje dobre mogućnosti, postojale su već takve namere, sada to treba realizovati, potrebno je to ubrzati.“

Od politike SVM-a, Horgoš i Kanjiža imaju najneposredniju korist, odnosno uspešne realizacije u proteklom periodu – istakao je dr Balint Pastor, vršilac dužnosti predsednika stranke.

„Od toga što su preduzimanjem države Srbije sada sa ulice napokon nestali migranti. Nastupilo je ono što je Savez vojvođanskih Mađara tražio još pre sedam-osam godina. Produženo je radno vreme graničnog prelaza na magistralnom putu i danas u zoru krenula je železnička veza između Segedina i Subotice.“

Delovanje SVM-a u velikoj meri zavisi od rezultata izbora 17. decembra, jer i dalje može ostati uticajan samo u slučaju da je prisutan i na pokrajinskom i na republičkom nivou – čulo se na susretu. 

Horgoš
industrijska zona
Janoš Lazar
Dr. Balint Pastor

Slične vesti

Najnovije

18:30, Frissítve: 18:40

Konferencija pravnika na Paliću

Na Paliću je održana konferencija pravnika pod nazivom “Bezgranična zaštita prava manjina”. Događaj je organizovalo Udruženje pravnika vojvođanskih Mađara u saradnji sa Institutom za zaštitu prava manjina iz Republike Mađarske.
15:28, Frissítve: 16:21

Sačuvajmo tradicionalni svinjokolj od zaborava!

Svi zainteresovani su mogli da učestvuju na tradicionalnom svinjokolju u Mesnoj zajednici Makova sedmica u Subotici. Svrha ove manifestacije je očuvanje tradicije, prenos na mlade naraštaje, kao i prikupljanja sredstava u humanitarne svrhe.
11:11, Frissítve: 16:58

“Avantura počinje ovde!”

U Beogradu se pod ovim sloganom održava Međunarodni sajam turizma. Skoro 30 zemalja će biti predstavljeno na ovoj manifestaciji koja će se održati od 22. do 25. februara. Ovogodišnja zemlja partner sajma je Grčka.

Najčitanije