Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Uzbudljivi letnji kamp za izviđače

2020-07-09
20:56
Forrás
Pannon RTV
Udruženje skauta mađara severne Bačke je u Domus Pacisu u Horgošu organizovalo letnji kamp u kome je učestvovalo više od 50 mladih ljudi.

Na petodnevnoj manifestaciji deca su bila u mogućnosti da uče stare zanate, da idu na izlet i da učestvuju u brojnim drugim aktivnostima.

U četvrtak popodne Domus Pacis u Horgošu bio je pun dečijih glasova, učesnici kampa su naime upravo igrali igru koja se zove „vodena meta". Mladi su došli iz Subotice, Martonoša i Gunaroša. Svi do jednog su, po velikoj vrućini, uživali u mokroj igri.

Čanad Ujhelji, izviđač iz Subotice: „Bilo je jedno okretanje, što znači da dve grupe uvek idu odvojeno, odlaze na zasebne časove svakih pola sata i tamo moraju da reše određene zadatke. A sada je na redu „vodena meta", i to je jako dobro."

U kampu su učestvovali đaci osnovnih i srednjih škola. Tokom pet dana su imali prilike da mnogo toga probaju i da stignu na mnoga mesta.

Reka Uri Sič, rukovodilac kampa: „Konkretno, trenutno je ceo kamp u okviru jedne priče, okvirna priča za kamp je Skubi-du, a juče smo, na primer, čitav dan bili na izletu u Senti, gde smo bili na bazenu, na vidikovcu, odnosno posetili smo i srednjovekovnu crkvu Arača. Pored toga, deca su tokom dana učila tehnike starih zanata, izrađivala su značke, učila su narodne pesme i naučila neke narodne igre."

Organizovanje kampa je podržala mađarska vlada i pokrajinski sekretarijat za obrazovanje.

kamp
izviđač
izviđači

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije

Nevreme u Subotici

Nešto pre 20 časova Suboticu je zahvatilo nevreme. U jednoj mesnoj zajednici pala je veća količina grada.

Ponovo radi bazen na obali Tise u Kanjiži

Nakon pauze od dve sedmice, ponovo je početkom nedelje otvoren bazen pored Tise. Sve je više posetilaca koji dolaze da se rashlade, iskoriste dobro vreme, prijatnu vodi i uređeni deo.