Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Apczi Jenő

Vakcinacija u Kanjiži se odvija bez prekida

2021.05.24
14:11
2021.05.24
16:15
Forrás
Pannon RTV
U Opštini Kanjiža je do sada prvu dozu vakcine primilo blizu 6 hiljada građana, dok je drugu dozu vakcine dobilo 5 hiljada stanovnika.

Trenutno nedostatak ruske vakcine Sputnjik-V uzrokuje jedan manji zastoj, ali će u roku od nekoliko dana i ova vakcina biti dostupna - saopštili su nadležni.

Katalin Arok je u ponedeljak pre podne, na punktu za vakcinaciju u Kanjiži primila drugu dozu vakcine AstraZeneka: „Odlučila sam se da primim vakcinu kako bih zaštitila svoju porodicu i svoju okolinu. Krećemo se u velikom društvu i u odnosu na moje godine rešavam mnogo stvari, zato ne želim nikoga da zarazim. Jer je to ipak značajno."

Oto Čeledeš iz Malih Pijaca, i njegova porodica, došli su na vakcinaciju bez predhodne registracije. Primili su prvu dozu vakcine: „Primili smo vakcinu Fajzer. Prve svega zbog toga da zaštitimo svoju okolinu, da možemo da putujemo, da možemo otići bilo gde. Moj sin je u invalidskim kolicima, gde god da ide na terapiju, možemo ući sa njim samo ako imamo potvrdu o vakcinaciji, a ovako ću je i ja imati i neće biti prepušten sam sebi."

Pannon RTV/Apczi Jenő

U Opštini Kanjiža je blizu 6 hiljada građana primilo prvu dozu vakcine, dok je 5 hiljada njih već dobilo i drugu dozu vakcine. Karolina Đolai, direktorica Doma zdravlja Kanjiža kaže da trenutno nedostatak ruske vakcine Sputnjik-V uzrokuje manji zastoj, ali i taj problem će biti rešen za nekoliko dana: „Molimo sve građane, koji su kao prvu vakcinu primili rusku vakcinu, da budu strpljivi, jer vakcinacija drugom dozom kasni u čitavoj zemlji. Kod nas ima oko sto građana koji čekaju drugu dozu, i ona će stići za nekoliko dana, a ovo malo kašnjenje neće imati štetne posledice."

Pannon RTV/Apczi Jenő

Direktorica je takođe dodala da će prema planu vakcinacija bez predhodne registracije biti moguća u Horgošu, u drugoj polovini ove nedelje.

Kanjiža
Karolina Đolai

Najnovije

14:02, Frissítve: 16:33

U Kanjiži otvoren Turistički informacioni centar

U kancelariji turisti mogu pronaći različite suvenire, odnosno lokalne proizvode, ali takođe mogu saznati i nešto više o turističkim potencijalima opštine. Centar je nastao kao rezultat saradnje lokalne samouprave, nevladinih organizacija i preduzetn
13:09, Frissítve: 16:24

Smotra narodne muzike i folklora u Pančevu

U Pančevu je održana Gradska smotra muzičkih i folklornih udruženja. U velikoj sali Kulturnog centra je svoj program brojnoj publici, koja se okupila u lepom broju, prikazalo deset udruženja, domova kulture i školskih amaterskih grupa.
12:31

Važna poruka za Srbiju

Važno je da građani ovog regiona i Srbije, uključujući i vojvođanske Mađare, osećaju da Evropska unija računa na njih – naveo je u svom saopštenju Andor Deli.

Najčitanije

Viktor Orban u Subotici jeo burek iz „Lipe"

Mađarski premijer, nakon što je učestvovao na polaganju kamena temeljca železničke pruge između Segedina i Subotice, i prijemu koji je organizovan nakon toga, sam je zatražio da odu na burek.

Da li može jedna fotografija?

Da li može jedna fotografija? – pod ovim naslovom Viktor Orban podelio je na društvenim mrežama video o poseti Subotici.

Aleksandar Vučić: „Ko sme, taj pobeđuje!"

„Ko sme, taj pobeđuje!" - rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na mađarskom jeziku u Horgošu. Ovom rečenicom opisao je politiku mađarskog premijera Viktora Orbana prema Srbiji.

Vučić: Subotica se dinamično razvija

Predsednik Srbije je poručio: Građani Subotice mogu da se osećaju u privilegovanom položaju, jer je grad jedno od onih mesta gde se ulaže najviše novca.