Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Edvárd

Velika gužva formirala se na graničnom prelazu Kelebija-Tompa

2021.05.09
19:00
Forrás
Pannon RTV
Na graničnom prelazu Kelebija-Tompa, u pravcu prema Mađarskoj, danas je formirana mnogo veća gužva od one uobičajene vikendom. U kružnom toku koji povezuje Kelebijski put i Y-krak, nagomilane kamione i automobile usmeravala je saobraćajna policija.
Pannon RTV/Molnár Edvárd

Zbog gastarbajtera koji se vraćaju sa svojih odmora, na srpsko-mađarskim graničnim prelazima treba računati na čekanja od nekoliko sati.

Zastoj, formiran u ranim popodnevnim časovima, nije se rasčistio ni posle 16 sati. Saobraćajna policija je pokušala da kontroliše saobraćaj. Obe strane puta koji vodi do granice, blokirali su vozači automobila i kamiona koji su putovali u Mađarsku, tako da oni koji su dolazili iz Mađarske, i koji su prešli granicu, nisu mogli da nastave svoje putovanje. Bilo je i onih koji su uporno čekali, uprkos velikoj koloni vozila.

Čila Liska: „Odabrali smo ovu deonicu deo puta, jer smo ranije pogledali kakva je situacija na granicama. Kada smo pogledali, tada ovde još nije bio ovako dugačak red, barem se nije tako pokazivalo na internetu. Ne želim da se vraćam, jer sutra već radim u Mađarskoj, tako da ne želim da se vraćam."

Pannon RTV/Molnár Edvárd

Među putnicima koji često prelaze granicu bilo je i onih koji nikada ranije nisu doživeli ovako stanje. Prema nekima od njih, možda će proći 3-4 ili čak i 5 sati dok ne budu prešli u Mađarsku. Bilo je i onih koji su razmišljali o tome da se vrate.

Janoš Mesaroš: „Prolazimo ovde skoro svakog vikenda, ali nikada do sada nije bila ovakva katastrofa. Bilo ih je, ali ovoliko njih još nikada, ovo je strašno. Ne znam šta se dogodilo da se nagomilalo toliko ljudi. Sa druge strane Mađari ne rade, pa mislim da je to razlog, jer je to uvek tako."

Na graničnom prelazu Horgoš-Reske, na autoputu, takođe treba računati na sličnu situaciju, zbog gastarbajtera koji se vraćaju sa svojih odmora.

gužva
Kelebija
Tompa
granica

Slične vesti

Najnovije

19:04

Dogovor o obnovi crkve u Bajmoku

Sporazum o obnovi potpisan je danas u sedištu Subotičke biskupije. Radove koji će na crkvi Svetog Petra i Pavla početi krajem leta, finansiraju subotička lokalna samouprava i država Mađarska.
16:50, Frissítve: 17:50

Dan sećanja na Podolskog u Feketiću

Dodeljene su nagrade pobednicima na konkursu za publicistiku „Podolski Jožef", a priznanja su juče preuzela i dvoje saradnika Panon RTV-a. Program je obuhvatao niz izložbi, podsećanja i predavanja iz književnosti.

Najčitanije

Dogovor o obnovi crkve u Bajmoku

Sporazum o obnovi potpisan je danas u sedištu Subotičke biskupije. Radove koji će na crkvi Svetog Petra i Pavla početi krajem leta, finansiraju subotička lokalna samouprava i država Mađarska.

Živopisna proslava Dana sela u Čantaviru

Na prostoru Novog ostrva obeležen je Dan sela Čantavir. Organizatori su spremili brojne programe za mlade i stare: bilo je foklora, koncerata, dečijih programa, sportsko i kulinarsko takmičenje.