Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Tímár Zsolt

Velika subota: Katolička crkva večeras slavi Isusovo uskrsnuće

2019-04-20
14:01
2019-04-20
17:38
Forrás
Pannon RTV
Velika subota je dan tišine i molitve, ona je zadnji dan Vazmenog trodnevlja. Prema predanju, Isus Hrist je na današnji dan ležao u grobnici i uskrsnuo na jutro sledećeg dana, na Uskršnju nedelju.

Na Veliku subotu se pripremamo za radost uskrsnuća. Preko dana nema službe, da bi uveče započela vigilija – služba kojom počinje Uskrs i koja hrišćanskom svetu proglašava najveću radost: Isus je uskrsnuo iz mrtvih i poziva sve na večni život.

Uskrs

Slične vesti

Najnovije

20:28

Teranje zime u Padeju

Veštice, mačke, Zoro, čak i Spajdermen priključili su teranju zime u nedelju. Mađarski kulturni klub "Takatš Rafael" organizovao je karnevalsku povorku, maškare sa kojom tradicionalno dočekuju proleće
15:33, Frissítve: 19:59

Poznati glasovi u Zenti

Mali broj budimpeštanskih pozorišta može se pohvaliti sa toliko poznatih sinhronih glasova, kao što je to slučaj sa Novim pozorištem. Njihova predstava "Ljudi glasovi" govori o toj profesiji.
16:47, Frissítve: 19:59

Festival kobasica u Belom Blatu

U banatskom selu je održan VII. Festival kobasica, koji je od jedne inicijative za oživljavanja tradicije svinjokolja, prerastao u jednu od najmasovnijih manifestacija u regionu.

Najčitanije

U Vojvodini prijavljena epidemija gripa

Od sutra do 21. februara obustava rada školskih i predškolskih ustanova a u Vojvodini zbog epidemije gripa - objavila je vest Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje na svom internet portalu.

Prisustvo migranata izaziva strah u Kanjiži

U Kanjiži je održan građanski forum u vezi sa migrantskom krizom. Meštani su razgovarali sa čelnim ljudima opštine i tom prilikom su sa njima podelili svoju zabrinutost zbog prisustva migranta.