Ugrás a tartalomra

Veliki susret folkloraca u Bačkoj Topoli

2023.10.01
10:02
2023.10.01
16:54
Forrás
Pannon RTV
Brojna folklorna društva okupila su se u Bačkoj Topoli na jednodnevnom programu posvećenom narodnoj muzici i plesu – Šokadalom i na susretima plesnih društava vojvođanskih Mađara.

Na programu održanom u sportskoj sali Poljoprivredne škole u Bačkoj Topoli vojvođanski narodni orkestri, igrači i članovi sekcija ručnih radova svih uzrasta predstavili su različit program. Pokazana je „čista soba“ iz Kupusine, uređena je i jedna narodna krčma, a osim toga okupljeni su mogli da nauče i igre iz Kupusine.

Ovaj svečani program nastao je saradnjom vojvođanskih folklornih društava, a pripremljen je u znaku obeležavanja 140 godina od nastanjivanja Sekelja iz donjeg Podunavlja.

Zajednički organizator programa Kulturnog saveza vojvođanskih Mađara bio je Mađarski kulturni centar „Kodalj Zoltan“.

Bačka Topola
folklor

Najnovije

10:43, Frissítve: 17:41

Škole budućnosti u Bečeju

Predstavnici Saveza vojvođanskih Mađara posetili su u sredu osnovne škole u Bečeju. Osnovne škole „Petefi Šandor” i „Šamu Mihalj” pohađaju pre svih mađarska deca.
16:18, Frissítve: 16:33

Cena prasetine skočila u nebo

U mesarama se cena za kilogram očišćene prasetine kreće od 900 do 1.000 dinara koliko traže na pojedinim mestima, dok se cena žive vage za prasetinu kreće od pet do šest stotina dinara.

Najčitanije

Preminula je Eva Guba, novinarka Panon RTV-a

Naša koleginica je preminula danas, posle duže bolesti - obavestila je našu redakciju njena porodica. Eva Guba je za RTV Panon radila od 2020. godine, kao dopisnik iz Potiskog regiona.

Cena prasetine skočila u nebo

U mesarama se cena za kilogram očišćene prasetine kreće od 900 do 1.000 dinara koliko traže na pojedinim mestima, dok se cena žive vage za prasetinu kreće od pet do šest stotina dinara.

U Srbiji sve više dece sa oboljenjima disajnih puteva

Stručnjaci kažu da roditelji treba odmah da reaguju ukoliko kod deteta primete različite simptome oboljenja disajnih puteva. Posebno zabrinjava što je zbog odbijanja vakcinisanja, skočio broj obolelih od velikog kašlja koji se javljaju lekarima.

Ema Sanka i Henrieta Ereš pobednice „TINI Festivala”

Ema Sanka je najbolja pevačica u kategoriji tinejdžera, dok je Henrieta Ereš proglašena za najbolju mladu pevačicu na „TINI Festivalu”, koji je održan u Temerinu. Ove godine je na takmičenju učestvovalo 17 takmičara u dve kategorije.