Ugrás a tartalomra

Veselo je bilo u Gerontološkom klubu u Bajmoku

2019.04.22
17:40
2019.04.22
18:23
Forrás
Pannon RTV
Najstariji su slavili, a direktor Nenad Ivanišević kaže da svake godine svečano obeleže Vodeni ponedeljak.

Direktor Gerontološkog centra u Subotici je dodao da je veoma bitno da održavanje svih običaja u skladu sa tradicijom.

„Cilj gerontoloških klubova je da naši najstariji sugrađani imaju gde da se druže, a osim toga važno je i da  očuvaju tradiciju. Gerontološki klub u Bajmoku bio je prvi klub koji je bio deo projekta Evropske unije, i koji je sa mađarskim kolegama istakao za svoj cilj očuvanje stare tradicije i rukotvorina u ovom regionu", rekao je Nenad Ivanišević, direktor, Gerontološki centar, Subotica.

Bajmok
Gerontološki klub
Vodeni ponedeljak

Najnovije

18:30, Frissítve: 18:40

Konferencija pravnika na Paliću

Na Paliću je održana konferencija pravnika pod nazivom “Bezgranična zaštita prava manjina”. Događaj je organizovalo Udruženje pravnika vojvođanskih Mađara u saradnji sa Institutom za zaštitu prava manjina iz Republike Mađarske.
15:28, Frissítve: 16:21

Sačuvajmo tradicionalni svinjokolj od zaborava!

Svi zainteresovani su mogli da učestvuju na tradicionalnom svinjokolju u Mesnoj zajednici Makova sedmica u Subotici. Svrha ove manifestacije je očuvanje tradicije, prenos na mlade naraštaje, kao i prikupljanja sredstava u humanitarne svrhe.
11:11, Frissítve: 16:58

“Avantura počinje ovde!”

U Beogradu se pod ovim sloganom održava Međunarodni sajam turizma. Skoro 30 zemalja će biti predstavljeno na ovoj manifestaciji koja će se održati od 22. do 25. februara. Ovogodišnja zemlja partner sajma je Grčka.

Najčitanije