Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Kucor Dejan

Vikend u Bačkoj Topoli provodi se u duhu zanatskih piva i zabave

2022.08.07
13:52
2022.08.07
15:26
Forrás
Pannon RTV
Pored bogate ponude piva, dvodnevni Craft Beer Fest imao je i šarolik muzički program.
Pannon RTV/Kucor Dejan

U subotu popodne počeo je festival zanatskog piva na plaži jezera Bačke Topole. Na vrelini, rashlađujuća pića posebnog ukusa posebno su prijala posetiocima.

Zoltan Drenjovski, Bačka Topola: „Ova zanatska piva se prilično razlikuju od tradicionalnih fabričkih multi-piva, kojima ponekad nedostaje suština, ukus."

Pannon RTV/Kucor Dejan

Posetioci su mogli da degustiraju i kupe piva sa voćnim ukusima, piva sa aromama hmelja i morskih algi, kao i pšenično pivo. Ovo je odlična prilika za proizvođače piva da predstave svoje proizvode.

Andor Fontanji, proizvođač zanatskog piva, Mali Iđoš: „Lager je najlakše pivo za piće, po vrsti je slično komercijalnim proizvodima, ali po ukusu spada u zanatsku kategoriju, a Apa je prava zanatska poslastica. Obično ga opišem kao uvodno pivo u svet zanatskog piva, takođe lako za piće, prijatno citrusno."

Pannon RTV/Kucor Dejan

Organizatori su pozvali izlagače iz Srbije i Bosne i Hercegovine.

Viktor Homolja Orto, organizator: „Trudimo se da pokažemo poseban ukus ovih piva, jer među lager pivima zapravo nema nijednog sa izrazito posebnim ukusom, za razliku od zanatskog piva, za razliku od ale piva, gde se pokažu različite boje boja i ukusa."

Pannon RTV/Kucor Dejan

U subotu je bilo ugođeno ljubiteljima elektronske muzike. U nedelju uveče, posetioce željne zabave očekuje retro disko, a zatim bendovi Trojka i Sin Seekas.

Bačka Topola
pivo
festival
Craft Beer Fest

Najnovije

15:49, Frissítve: 17:15

U Subotici otvorena izložba narodne umetnosti

U prostorijama Mađarskog folklornog centra u Vojvodini predstavljena je zbirka narodne umetnosti. Između ostalog, mogu se videti ručni radovi načinjeni tkanjem, vezom ili duborezom, nastali uz podršku Fonda „Čori Šandor“.
14:30, Frissítve: 17:14

Prihvatni centar za migrante – grad u gradu

Privremeni prihvatni centar za migrante u Subotici je pun i tu najsnalažljiviji migranti razvijaju svoje poslove: improvizuju radnjice i restorane brze hrane. Istovremeno, sve je više ilegalnih migranata u centru subotičkog naselja Makova sedmica.
13:22, Frissítve: 17:15

Savetovanje o informisanju manjina

Dobra saradnja Mađarske i Srbije može da bude primer i za druge države – o ovome su govorili u petak u Bosilegradu novinari bugarske nacionalne manjine. U opštini na jugoistoku Srbije održano je savetovanje o informisanju manjina.
12:34, Frissítve: 17:15

Narodno veselje u Vojlovici

U Vojlovici se u okviru četvorodnevnog programa okupljanja reformata, obeležava i 120 godina od osveštavanja crkve i istovremeno se održava i četvrti veliki susret raseljenih meštana.
12:07, Frissítve: 12:13

Momak iz Vrbasa bravurozan u mađarskom timu

Izabrana reprezentacije Mađarske juče je u Lajpcigu, u petom kolu Lige nacije, u utakmici u kojoj je pobedila Nemačku, predstavila svog novog igrača. To je ni manje ni više nego 18-to godišnji Vojvođanin, Miloš Kerkez.

Najčitanije

Avganistan-Srbija u jednom pravcu 3500 evra

Ni hladno vreme ne sputava migrante, u Beograd konstantno pristižu nove grupe. Međutim, u srpskoj prestonici borave samo kratko, mnogi nastavljaju put ka mađarskoj granici uz pomoć krijumčara ljudi.

Ogrevno drvo poskupelo 100 odsto

U odnosu na cene od prošle godine, cena ogrevnog drveta je dvostruko viša. Srećom, najavljeno je i povećanje minimalne zarade za 14 odsto.

Misa povodom početka školske godine u Feketiću

Učenici lokalne osnovne škole, u pratnji svojih roditelja i nastavnika, i ove godine su u velikom broju učestvovali na ovom događaju, na kojem su prisustvovali i predstavnici Mađarskog nacionalnog saveta.