Ugrás a tartalomra

Viktor Orban: Mađarska neće biti geto za migrante!

2023.09.29
10:59
Forrás
Pannon RTV
Migrantska problematika je komplikovana, ali rešenje je jednostavno: ne treba ih puštati u zemlju! -izjavio je jutros premijer Mađarske Viktor Orban u Košut radiju. Potvrdio je to i svojom objavom na fejsbuku da Mađarska neće biti geto za migrante.

Migracije su loša stvar, opasne su, uključuju kriminal, terorističke akte, i sukobe pojedinih grupa ljudi iz različitih civilizacija u suprotnim pogledima vezanim za shvatanje načina života, objasnio je Viktor Orban. Naglasio je da s obzirom da je kretanje migranata postala “invazija", a u prilog tome govore dešavanja na dnevnom nivou i činjenice, "to nije pretpostavka, nego činjenica". Rekao je to ovako: "ako želimo da se zaštitimo od migracija, ne treba da puštamo migrante u zemlju", odnosno "na teritoriju svoje zemlje treba da puštamo samo one koji su unapred podneli zahtev, a mi to procenjujemo i ako želimo onda odobravamo, odnosno dajemo pozitivan odgovor".

U intervjuu je mađarski premijer govorio, između ostalog, o očekivanjima Evropske unije, izborima u Poljskoj, ratu i naknadama za penzionere.

Viktor Orban
migrantska kriza

Najnovije

10:43, Frissítve: 17:41

Škole budućnosti u Bečeju

Predstavnici Saveza vojvođanskih Mađara posetili su u sredu osnovne škole u Bečeju. Osnovne škole „Petefi Šandor” i „Šamu Mihalj” pohađaju pre svih mađarska deca.
16:18, Frissítve: 16:33

Cena prasetine skočila u nebo

U mesarama se cena za kilogram očišćene prasetine kreće od 900 do 1.000 dinara koliko traže na pojedinim mestima, dok se cena žive vage za prasetinu kreće od pet do šest stotina dinara.

Najčitanije

Preminula je Eva Guba, novinarka Panon RTV-a

Naša koleginica je preminula danas, posle duže bolesti - obavestila je našu redakciju njena porodica. Eva Guba je za RTV Panon radila od 2020. godine, kao dopisnik iz Potiskog regiona.

Cena prasetine skočila u nebo

U mesarama se cena za kilogram očišćene prasetine kreće od 900 do 1.000 dinara koliko traže na pojedinim mestima, dok se cena žive vage za prasetinu kreće od pet do šest stotina dinara.

U Srbiji sve više dece sa oboljenjima disajnih puteva

Stručnjaci kažu da roditelji treba odmah da reaguju ukoliko kod deteta primete različite simptome oboljenja disajnih puteva. Posebno zabrinjava što je zbog odbijanja vakcinisanja, skočio broj obolelih od velikog kašlja koji se javljaju lekarima.