Ugrás a tartalomra

Viktor Orban: Migracije i terorizam idu ruku pod ruku

2023.11.10
10:47
2023.11.10
13:05
Forrás
Pannon RTV
Migracije i terorizam idu ruku pod ruku, rekao je Viktor Orban u programu Košut radija. Premijer Mađarske je to formulisao da bi svaki oblik ulaska ilegalnih migranata u zemlju doveo do toga da se ni u Mađarskoj ne bi moglo mirno živeti, rekao je.

Zadatak Mađarske je da sada ne dopusti Briselu da sve negativne posledice svojih odluka nametne Mađarskoj. Zato su u Briselu potrebne promene, a to će biti moguće na izborima za Evropski parlament. A tome će pomoći i nacionalno savetovanje koje može ojačati mađarsku poziciju u Briselu. Imamo dva sredstva: nacionalne konsultacije i nacionalno jedinstvo. Trenutno se vodi bitka na dva fronta, moramo zaštititi južne granice i našu poziciju u Briselu, rekao je Viktor Orban.

Što se tiče privrednog rasta Mađarske, mađarski je premijer rekao da bismo mogli da govorimo o privrednom rastu u 2024. godini, ovu godinu moramo dobro završiti. Stoga će, smatra premijer, idućih mesec i po dana biti vrlo teški za politiku.

Govorio je i o tome da je mađarska vlada u 2023. godini preduzela tri stvari: vrednost penzija će ostati, inflacija će se svesti na jednocifrenu, a radna mesta će biti zaštićena. U 2024. godini će se obnoviti privredni rast, jer tako možemo zaštititi i povećati radna mesta, a time i obezbediti rast plata. Nadalje, kroz mere povećanja plata možemo da pomognemo porodicama u budućnosti raznim subvencijama, rekao je premijer.

Viktor Orban
migracije
terorizam

Najnovije

18:30, Frissítve: 18:40

Konferencija pravnika na Paliću

Na Paliću je održana konferencija pravnika pod nazivom “Bezgranična zaštita prava manjina”. Događaj je organizovalo Udruženje pravnika vojvođanskih Mađara u saradnji sa Institutom za zaštitu prava manjina iz Republike Mađarske.
15:28, Frissítve: 16:21

Sačuvajmo tradicionalni svinjokolj od zaborava!

Svi zainteresovani su mogli da učestvuju na tradicionalnom svinjokolju u Mesnoj zajednici Makova sedmica u Subotici. Svrha ove manifestacije je očuvanje tradicije, prenos na mlade naraštaje, kao i prikupljanja sredstava u humanitarne svrhe.
11:11, Frissítve: 16:58

“Avantura počinje ovde!”

U Beogradu se pod ovim sloganom održava Međunarodni sajam turizma. Skoro 30 zemalja će biti predstavljeno na ovoj manifestaciji koja će se održati od 22. do 25. februara. Ovogodišnja zemlja partner sajma je Grčka.

Najčitanije