Ugrás a tartalomra
MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán - archív

Viktor Orban: U Mađarskoj uskoro više zaštićenih nego nezaštićenih

2021.04.16
11:27
Forrás
hirado.hu
Narednih dana bi broj vakcinisanih u Mađarskoj mogao da dosegne 4 miliona, ako se računa da ima 8 miliona stanovnika.

Gostujući na Košut radiju je mađarski premijer Viktor Orban izjavio da bi narednih dana broj vakcinisanih mogao da nadmaši polovinu populacije. Međutim, iz opreznosti je vlada donela odluku da za više razrede ostaje učenje na daljinu. Mađarski premijer je istaknuo da je ponovno pokretanje škola uvek teško, jer je javnost podeljena, ali s obzirom da se u proteklih deset dana jako povećao broj roditelja koji nose decu u vrtiće, vojska je dezinfikovala ove ustanove. On je dodao da se manje nastavnika prijavilo za vakcinu nego što je očekivao da će biti. Uprkos tome, tempo vakcinacije u Mađarskoj dobro napreduje. Sledećih šest nedelja je presudno jer će se duplirati broj vakcinisanih, ukazao je. U bilo kojem trenutku će se preći prag po kojem će biti više vakcinisanih nego nevakcinisanih, što je četiri miliona ljudi ako se uzme da Mađarska ima osam miliona stanovnika.

Viktor Orban
Mađarska
vakcinisani

Najnovije

19:02, Frissítve: 19:09

Crkvena slava i Dan sela u Tordi

Povodom 245. godišnjice ponovnog naseljavanje sela, u Tordi se obeležava crkvena slava i Dan sela, u skromnim okvirima zbog epidemije. U odnosu na prošlu godinu, ovog je vikenda u banatsko selo već stiglo više gostiju.

Najčitanije

Ulaganja u „Komval" u Čantaviru

Komunalno preduzeće „Komval", koje posluje od 1958, uspelo je da se izvuče iz gubitka u 2019. godini od dva i po miliona dinara, tako da je lanjsku godinu završilo pozitivnim rezultatom.