Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Bognár Róbert

Više novca u vojvođanskoj kasi

2021.11.30
17:06
2021.11.30
17:50
Forrás
Pannon RTV
Skupština Vojvodine prihvatila je predlog rebalansa budžeta, kojim je vojvođanska kasa uvećana za 800 miliona dinara. Uprkos tome, budžetski deficit nije promenjen i dalje je 3,7 milijardi dinara.
Pannon RTV/Bognár Róbert

Ove godine tri puta je rađen rebalans pokrajinskog budžeta koji sada umesto početnih 75 milijardi, iznosi 82,5 milijardi dinara. Uvećanje od devet odsto potiče od poreza na dobit. Višak od 800 miliona dinara biće uložen u izgradnju i opremanje Kamenice 3.

„Ovo je delom potrebno i zbog toga što je veoma važno ulagati u zdravstvo. Sa izgradnjom centra vreme čekanja na lečenje biće značajno manje" rekao je Ištvan Dobo, poslanik pokrajinske Skupštine.

Budžet Sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo uvećan je za 390 miliona dinara. To će biti usmereno u programe JP „Vode Vojvodine" za gazdovanje vodama i odbrane od poplava.

„Na ovaj način nam se otvara mogućnost ulaganja u projekte koji se odnose pre svega na opremanje odbrane od poplava, odnosno za komunalnu infrastrukturu i odbranu imovine i života građana, od poplavnih voda i drugih nepogoda" rekao je Nenad Borović, poslanik Skupštine Vojvodine iz Srpske napredne stranke.

Pannon RTV/Bognár Róbert

Opozicija nije glasala za rebalans budžeta. Podržavaju investicije u zdravstvo, ali nisu zadovoljni sa strukturom budžeta.

„Mi se od početka zalažemo za to da se objekat Kamenica 3 finansira isključivo iz budžetskih izvora na način da se pokrije i da se odustane od nepotrebnih i neuspelih projekata kojih je pun budžet Autonomne Pokrajine Vojvodine i delom bi trebalo konkurisati za sredstva kod republičke vlade" kaže Đurađ Jakšić, poslanik u pokrajinskoj Skupštini iz Srpske radikalne stranke.

Poslanici su prihvatili i izveštaj vojvođanskog garancijskog fonda i fonda za poljoprivredni razvoj, koji je subvencionisao male i srednje poljoprivrednike.

„Među privatnicima tokom 2020. godine pristiglo je 80 ovakvih uspešnih konkursa, od kojih je polovina i ostvarena. To na teritoriji Vojvodine znači ukupno 155,2 miliona dinara" rekao je Karolj Kovač, poslanik Skupštine Vojvodine iz Saveza vojvođanskih Mađara.

Većinom glasova prihvaćeno je proširenje tiske brane pored Novog Bečeja, zbog potreba povećanja trgovinske saradnje sa Mađarskom.

Skupština Vojvodine
rebalans
budžet

Slične vesti

Najnovije

18:01

Novi negativan rekord

Korona virus se u Srbiji sve brže širi. U poslednja 24 sata u zemlji je registrovano više od osamnaest hiljada novozaraženih. To je novi negativan rekord od pojave virusa u Srbiji.

Najčitanije

Kuća im je izgorela, potrebna im je pomoć

Proteklog vikenda je usled požara na dimnjaku oštećena jedna porodična kuća u Kuli. Bračni par Kanjo živi u dvojnoj kući, ali na sreću, plamen se nije proširio na drugi deo objekta. Svako ko želi može da pruži pomoć nesrećnoj porodici.

U Mađarskoj se skraćuje vreme karantina

Karantin će za odrasle osobe biti sedam dana, a u slučajevima bez simptoma, sa negativnim testom može se skratiti i na pet dana. U nastavi karantin se za vakcinisane skraćuje na pet dana.