Ugrás a tartalomra

Višejezične turističke table postavljene u Temerinu

2020-02-26
19:55
Forrás
Pannon RTV
Na putevima koji vode ka značajnim turističkim i ugostiteljskim objektima postavlja se turistička signalizacija.

Na ovaj način žele da doprinesu boljoj posećenosti i prepoznatljivosti objekata i institucija u opštini.

Table ispisane na dva i tri jezika upućuju zainteresovane do Mini zoološkog vrta u Temerinu, do čarde koja se nalazi na obali reke Jegrička, do Zavičajne kuće, odnosno do pojedinih ugostiteljskih i turističkih objekata koji imaju istaknut značaj. Postavljanje tabli je obezbedila  Turistička organizacija opštine Temerin.

„Želeli bi da table postavimo u čitavoj opštini, da obeležimo sportske objekte i ostalo. To je plan. Pokušali smo da konkurišemo za novac kod Pokrajine, ali ako dobro znam nije uspelo. Sami finansiramo iz opštinskiz izvora" kaže Ištvan Adam, staratelj Zavičajne kuće, Temerin.

Postavljanje tabli do sada je stajalo 340 hiljada dinara.

„Naš cilj je da ove godine kroz konkurse koje raspisuje Ministarstvo za turizam, telekomunikacije i trgovinu Republike Srbije i pokrajinski Sekretarijat za privredu dođemo do sredstava i kompletiramo ovaj projekat i tako našim posetiocima, gostima Temerina, učinimo vidljivije i dostupnije objekte koji pružaju turističke usluge. Pričamo o istorijskim objektima, pričamo i o termalnim vodama, pričamo i o salašima, restoranima, kao i kulturnim sadržajima u našoj opštini" kaže Zoran Govedarica, stručni saradnik, Turistička organizacija opštine Temerin.

Namera je da na prostoru čitave opštine Temerin, ukljujuću i pripadajuća naselja Bački Jarak i Sirig, bude postavljena turistička signalizacija.

Temerin

Slične vesti

Most

Najnovije

Népszerű

Najčitanije