Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Apczi Jenő

Voda iz slavine u Kanjiži je pogodna za piće, tvrde nadležni

2021.02.24
18:13
2021.02.24
18:21
Forrás
Pannon RTV
Pojavile su se informacije koje govore o tome da se voda iz slavine u opštini Kanjiža ne može konzumirati, ali ta vest je pogrešna - rekao je za RTV Pannon Dušan Glišić, direktor preduzeća „Potiski Vodovodi".
Pannon RTV/Apczi Jenő

Na nekoliko tačaka u gradu uzorci vode se uzimaju na mesečnom nivou i kasnije analiziraju. Na osnovu ispitivanja može se reći da je kvalitet vode iz vodovoda u opštini Kanjiža odgovarajući, pa je kao takva voda pogodna za piće - objasnio je Dušan Glišić.

Dušan Glišić, direktor, „Potiski Vodovodi d.o.o.": „Analize februarskog uzorka pokazuju da je kvalitet vode u definisanim parametrima u oba smisla, kako sa bakteriološke, tako i sa higijenske tačke gledišta. Odgovara vrednostima kvaliteta koje propisuje zakon. Dakle iz prve ruke mogu da obavestim stanovnike, da kvalitet vode na području opštine Kanjiža ispunjava zahteve, i da je građani bez problema mogu koristiti kao vodu za piće."

voda
slavina
Kanjiža
pogodna
piće
Dušan Glišić
Potiski Vodovodi

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije

Na Paliću je počela proslava Dana Svetog Ištvana

Kao i prethodnih godina, ljudi su i ove godine već u popodnevnim časovima počeli da se okupljaju na centralnoj manifestaciji proslave Dana Svetog Ištvana na obali jezera Palić. Od 15 časova posetioci su imali priliku da obiđu vašar rukotvorina.