Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Apczi Jenő

Voda iz slavine u Kanjiži je pogodna za piće, tvrde nadležni

2021.02.24
18:13
2021.02.24
18:21
Forrás
Pannon RTV
Pojavile su se informacije koje govore o tome da se voda iz slavine u opštini Kanjiža ne može konzumirati, ali ta vest je pogrešna - rekao je za RTV Pannon Dušan Glišić, direktor preduzeća „Potiski Vodovodi".
Pannon RTV/Apczi Jenő

Na nekoliko tačaka u gradu uzorci vode se uzimaju na mesečnom nivou i kasnije analiziraju. Na osnovu ispitivanja može se reći da je kvalitet vode iz vodovoda u opštini Kanjiža odgovarajući, pa je kao takva voda pogodna za piće - objasnio je Dušan Glišić.

Dušan Glišić, direktor, „Potiski Vodovodi d.o.o.": „Analize februarskog uzorka pokazuju da je kvalitet vode u definisanim parametrima u oba smisla, kako sa bakteriološke, tako i sa higijenske tačke gledišta. Odgovara vrednostima kvaliteta koje propisuje zakon. Dakle iz prve ruke mogu da obavestim stanovnike, da kvalitet vode na području opštine Kanjiža ispunjava zahteve, i da je građani bez problema mogu koristiti kao vodu za piće."

voda
slavina
Kanjiža
pogodna
piće
Dušan Glišić
Potiski Vodovodi

Najnovije

19:21, Frissítve: 19:27

Pokrajina pomaže obnovu škola u Vojvodini

Pokrajinska vlada sa 76 miliona dinara podržava obnovu i održavanje škola u Vojvodini. Sredstva su obezbeđena za 21 obrazovnu ustanovu, za 14 osnovnih škola i 7 srednjih škola. Ugovori o podršci potpisani su danas u Novom Sadu.
15:10, Frissítve: 15:20

Centar znanja holističke medicine

U okviru projekta NATURAL HEALTH - Za zdravlje kroz zaštitu prirodnog nasleđa
formiran je Centar znanja. Centar znanja je dvojezična studija koja karakteriše trenutno stanje pogođenih područja u oblasti holističke medicine.

Najčitanije

Ribokradice, čuvajte se!

Šest brodova i šest terenskih vozila stiglo je u novosadsku ribočuvarsku služba pri JP „Vode Vojvodine" . Danas u podne porinuti su brodovi.