Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Apczi Jenő

Vojvođanska rvačka akademija otvara se 22. jula

2021.07.14
14:20
2021.07.14
17:49
Forrás
Pannon RTV
Na zgradi Vojvođanske rvačke akademije u Kanjiži u toku su poslednja doterivanja objekta.

Ova sportska investicija ostvarena je uz pomoć podrške mađarske vlade u visini od 2,9 miliona evra. Svečano otvaranje akademije zakazano je za  22. jul u 17 časova.

Pannon RTV

Na zgradi Vojvođanske rvačke akademije u Kanjiži radovi se odvijaju punom parom jer je u planu da uskoro bude i svečano otvaranje. Podmladak lokalnog borilačkog kluba raduju se ovom ulaganju, jer će moći da treniraju u savremenim uslovima.

„Prilično dobro ćemo moći da je iskoristimo jer ćemo imati novu opremu i što je smatram najvažnije, moći ćemo da vežbamo ne samo sa domaćim sportistima već nadam se i sa onima iz inostranstva i tako sticati više iskustva“ kaže David Berec, rvač.

Pannon RTV

Pri kraju je postavljanje klupa u objektu i njegovo spoljno krečenje. U vreme boravka naše ekipe upravo su sastavljali ormane i radili na uređivanju soba. U nastavku pažnju će usmeriti na sređivanje okolnog prostora.


„Postavićemo travu, srediti park, ugraditi zalivni sistem, betonska podloga biće presvučena. Nakon toga biće spremljena tehnika za bazen, saunu, i mislim da će do septembra, kada deca ovde treba da krenu, sve biti završeno“ kaže Zoltan Balint, rukovodilac kancelarije Fondacije Vojvođanske rvačke akademije.

Pannon RTV

U akademiji će se baviti sa 25 do 30 polaznika. Za ova mesta prijavilo je 26 mladića i osam devojaka, a o tome ko će i dospeti na osnovu rang liste odlučiće nadležno stručno telo.

Vojvođanska rvačka akademija

Najnovije

14:02, Frissítve: 16:33

U Kanjiži otvoren Turistički informacioni centar

U kancelariji turisti mogu pronaći različite suvenire, odnosno lokalne proizvode, ali takođe mogu saznati i nešto više o turističkim potencijalima opštine. Centar je nastao kao rezultat saradnje lokalne samouprave, nevladinih organizacija i preduzetn
13:09, Frissítve: 16:24

Smotra narodne muzike i folklora u Pančevu

U Pančevu je održana Gradska smotra muzičkih i folklornih udruženja. U velikoj sali Kulturnog centra je svoj program brojnoj publici, koja se okupila u lepom broju, prikazalo deset udruženja, domova kulture i školskih amaterskih grupa.
12:31

Važna poruka za Srbiju

Važno je da građani ovog regiona i Srbije, uključujući i vojvođanske Mađare, osećaju da Evropska unija računa na njih – naveo je u svom saopštenju Andor Deli.

Najčitanije

Viktor Orban u Subotici jeo burek iz „Lipe"

Mađarski premijer, nakon što je učestvovao na polaganju kamena temeljca železničke pruge između Segedina i Subotice, i prijemu koji je organizovan nakon toga, sam je zatražio da odu na burek.

Da li može jedna fotografija?

Da li može jedna fotografija? – pod ovim naslovom Viktor Orban podelio je na društvenim mrežama video o poseti Subotici.

Aleksandar Vučić: „Ko sme, taj pobeđuje!"

„Ko sme, taj pobeđuje!" - rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na mađarskom jeziku u Horgošu. Ovom rečenicom opisao je politiku mađarskog premijera Viktora Orbana prema Srbiji.

Vučić: Subotica se dinamično razvija

Predsednik Srbije je poručio: Građani Subotice mogu da se osećaju u privilegovanom položaju, jer je grad jedno od onih mesta gde se ulaže najviše novca.