Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Huszár Dániel

Vojvođanski konjanici se spremaju za Nacionalni galop

2019.10.07
19:28
Forrás
Pannon RTV
Arpad Cekuš nastoji da pruži što više konju kako bi imali uspeha, i uveren je da će na stazi postići dobar rezultat.

Arpad Cekuš iz Malog Iđoša po treći put nastupa na Nacionalnom galopu. Ove godine Bačku Topolu prvi put predstavlja sa grlom Bessy.

Brzo osedlavanje, zagrevanje, i već počinje trening za Bessy. Konjanik koji ove godine nastupa za Bačku Topolu smatra da je najvažnije tačno pridržavanje dnevne rutine. Arpad nastoji da što bolje smiri konja za važnu trku, kako bi najmanji pritisak bio na njemu.

„Imam takve mogućnosti da sam na svojoj teritoriji napravio stazu od kilometar i po. Liči na stazu na Nacionalnom galopu, sličnih je dimenzija, i na toj stazi držimo prilagođene treninge, koje priprema moja mlada ćerka, jer i ona učestvuje na galopu, i tih pravila se strogo pridržavam. Dakle, kako nam ona odredi, tako radimo" kaže Arpad Cekuš, konjanik, Mali Iđoš.

Pannon RTV/Huszár Dániel

Prema rečima konjanika iz Malog Iđoša, desetogodišnja kobila je nervozne prirode, i on sam sebe smatra nervoznom osobom, a nervoza i uzbuđenje se povećavaju sa približavanjem takmičenja. Smatra da je najteža psihička stabilnost. Na ovom takmičenju potrebno je dobro se povezati sa konjem, to najviše znači, dodaje.

„Konj je najbitniji, odnosno da je zdrav, da nije povređen, da se dobro oseća. To se odmah vidi, kada izvedemo konja, i kada mu se sija dlaka, i dobro je raspoložen. Sa lenjim konjem ne može se takmičiti" kaže Arpad Cekuš, konjanik, Mali Iđoš.

Pannon RTV/Huszár Dániel

Nacionalni galop održava se 19. i 20. oktobra u Budimpešti. U sedlu će biti i devet takmičara iz Vojvodine.

Nacionalni galop
Arpad Cekuš
konjičke trke

Najnovije

16:44, Frissítve: 16:50

Centar za simulaciju vožnje u Subotici

U subotičkoj filijali mađarske firme „Reginet“ svečano je otvoren Centar za simulaciju bezbedne vožnje, koji je realizovan uz podršku mađarske agencije za unapređenje izvoza HEPA za zapadni Balkan.

Najčitanije

U Horgošu blagoslovljena ovogodišnja berba

U Horgošu su danas prepodne završeni 32. Berbanski dani uz svetu misu i blagoslov berbe, u župnoj crkvi Snežne Gospe. Bogosluženje koje se održava u ovo vreme je pravo iskustvo za vinogradare i voćare uz koje se uzvišuje duša.