Ugrás a tartalomra

Vojvođanskim Mađarima potrebno je snažno zastupanje interesa

2023.12.08
12:32
2023.12.08
16:57
Forrás
Pannon RTV
Za nastavak ulaganja neophodno je da Mađari imaju snažne zastupnike interesa kako na pokrajinskom, tako i na republičkom nivou. Zbog toga je važno učešće na izborima 17. decembra – naglasili su kandidati sa liste SVM-a.

U Staroj Moravici, Bajši i Gunarošu predstavili su se kandidati za pokrajinske i republičke izbore na listi SVM-a. Na skupu je rečeno da ukoliko žele da se nastavi sa ulaganjima u ova naselja, važno je da Mađari imaju snažne zastupnike svojih interesa, kako na pokrajinskom, tako i na republičkom nivou, a za to je neophodno učešće na izborima 17. decembra.

U protekle četiri godine u Staru Moravicu je stiglo 171 milion dinara ulaganja, osim toga posredstvom Fondacije Prosperitati dodatnih 140 miliona dinara, što zajedno čini 311 miliona dinara. Ovim iznosom između ostalog, unapređeno je kupalište, uređen centar naselja, a Vlada Mađarske je za popravku krova na pozorištu odobrila ulaganje od 25 miliona forinti – čulo se na zboru građana održanom u Dečijem i omladinskom centru „Echo“.

„Savez vojvođanskih Mađara ostvario je takve rezultate za šta još nije bilo primera u istoriji zajednice vojvođanskih Mađara, i naravno, znamo da se to u prvom redu vezuje za rad Ištvana Pastora. Ovaj započeti posao potrebno je nastaviti, dakle ne možemo ga ostaviti na pola puta, ne može ostati polovičan, i shodno tome, da bi to mogli da nastavimo, potrebno je da zajednički 17. decembra svi izađemo da biramo, da glasamo“ rekao je Andor Deli, poslanik Evropskog parlamenta na listi Fidesa (SVM).

Proteklih godina najveća investicija u Bajši bila je ponovna izgradnja bazena, koji će ubrzo biti proširen i sadržajima za decu.

„Smatram da zastupanje interesa možemo da ostvarimo samo ukoliko smo zastupljeni horizontalno, dakle, ako smo tamo i u pokrajini i u republici i možemo da ukažemo na onu problematiku koja se zaista tiče onih koji tamo žive, i onda kasnije možemo da obezbedimo i ulaganja za njihovo rešavanje. Ovde mislim na otvaranje novih radnih mesta, na raspisivanje različitih konkursa, koji postoje, i mislim na one vrste usluga koje inače ne bi dospele u ova naselja vezana za opštinu Bačku Topolu. Mislim da je to ovde rešeno, lokalna samouprava je mnogo učinila za to, ali možemo biti efikasni samo ukoliko smo prisutni svugde od mesne zajednice, sasvim do republičkog nivoa“ rekao je Robert Fazekaš, kandidat za pokrajinskog poslanika na listi SVM-a.

Prostorije civilnog udruženja u kojima je održan zbor građana u Gunarošu, takođe su sjajan primer ulaganja koja se dešavaju u naselju. Interese zajednice vojvođanskih Mađara zastupa jedino Savez vojvođanskih Mađara, naglasila je Elvira Kovač, potpredsednica SVM-a i kandidat za republičkog poslanika.

„Lista Saveza vojvođanskih Mađara je jedina samostalna i vojvođanska lista, dakle, samo je SVM sposoban za to da tokom samo jednog dana prikupi preko dva puta više potpisa nego što je potrebno, odnosno za predaju pokrajinske liste i preko tri puta više potpisa koji su sakupljeni za svega nekoliko sati. To pokazuje da nas zajednica podržava, ali nema opuštanja, jer samo izborni rezultati su pokazatelj, broj glasova koje prikupimo na dan 17. decembra, i zbog toga molimo sve da učestvuju na izborima i na oba izborna listića da zaokruže broj šest“ kazala je Elvira Kovač, kandidat na listi SVM-a za republički parlament.

Na zboru građana kandidati su sa okupljenima razgovarali i o aktuelnim problemima i o planovima za buduća ulaganja.

SVM
Fondacija Prosperitati
Savez vojvođanskih Mađara
Andor Deli
Bajša
Stara Moravica
Gunaroš
Fides
Elvira Kovač
Robert Fazekaš
izbori 2023
Ištvan Pastor

Najnovije

Najčitanije

Temeljno orezivanje, bogat rod

Za bogat rod potrebna je radikalno orezivanje čokota. Vinova loza voli ovakvu vrstu brige, posebno ukoliko ih vinogradar krajem februara ili početkom marta oslobodi od lastara.

Subotičanin uhapšen zbog droge na Kopaoniku

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Raški uhapsili su S. Š. (1998) iz Subotice, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavlјanje u promet opojnih droga.