Ugrás a tartalomra
elektromotoros szerelvény
Wikimedia/illusztráció

Vraća se putnički voz Novi Sad - Zrenjanin

2018-01-10
08:56
2018-01-10
17:36
Forrás
RTV Pannon
Nakon 12 godina od jeseni ponovo kreće voz između Zrenjanina i Novog Sada. Plan je da obnovljenom prugom saobraćaju ruski vozovi, potvrdile su vest Železnice Srbije.

David Huska je u Novi Sad stigao iz Jermenovaca, i nakon kod kuće provedenih praznika dalje putuje za Budimpeštu. Za njega bi mnogo značilo kada bi ponovo saobraćali vozovi prema Banatu. „Iskreno, još nisam čuo za ovu povoljnost, ali smatram je vrlo pozitivnom. Koliko znam do sada je postojala samo autobuska veza, iz južnog Banata nije se moglo drugačije do Novog Sada ili dalje. Jedino je saobraćalo autobusko preduzeće ,Stup' iz Vršca".

Između Novog Sada i Zrenjanina već 12 godina nema železničkog saobraćaja, i sada je u planu ponovno uspostavljanje putničnog saobraćaja. Novi, ruski vozovi saobraćali bi od jeseni između dva grada.

U saopštenju koje su redakciji poslale Železnice Srbije kaže se da je otpočela obnova dela pruge na deonici Pančevo-Orlovat-Novi Sad u dužini od 113 kilometara, i nakon će biti obnovljeno 26 kilometara pruge između Orlovata i Zrenjanina. Prema planovima, nakon obnove oba dela pruge, od 1. septembra novi vozovi saobraćali bi prugom između Zrenjanina i Novog Sada. Vozovi će se kretati prosečnom brzinom od 80 kilometara na čas, te bi rastojanje između Novog Sada i Zrenjanina trebali da prevale za 70 minuta.

To će značiti da će Novi Sad biti povezan i sa Temišvarom, sa kojim deli titulu Evropske prestonice kulture 2021. godine.

voz
Novi Sad
Zrenjanin

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije

Devojka iz Horgoša je lepotica štranda

Po oceni žirija Noemi Sabo ponela je krunu Mis štranda dnevnog lista „Mađar so". Ona će predstavljati Vojvodinu na izboru za najlepšu Mađaricu na svetu.

Deponija kod Bikova reciklira sav otpad

Subotica je danas bila domaćin kampanje “EU zeleni dan”. Tim povodom je delegacija EU sa predstavnicima Ministarstva zaštite životne sredine Srbije obišla Regionalnu deponiju kod Bikova.