Ugrás a tartalomra
elektromotoros szerelvény
Wikimedia/illusztráció

Vraća se putnički voz Novi Sad - Zrenjanin

2018-01-10
08:56
2018-01-10
17:36
Forrás
RTV Pannon
Nakon 12 godina od jeseni ponovo kreće voz između Zrenjanina i Novog Sada. Plan je da obnovljenom prugom saobraćaju ruski vozovi, potvrdile su vest Železnice Srbije.

David Huska je u Novi Sad stigao iz Jermenovaca, i nakon kod kuće provedenih praznika dalje putuje za Budimpeštu. Za njega bi mnogo značilo kada bi ponovo saobraćali vozovi prema Banatu. „Iskreno, još nisam čuo za ovu povoljnost, ali smatram je vrlo pozitivnom. Koliko znam do sada je postojala samo autobuska veza, iz južnog Banata nije se moglo drugačije do Novog Sada ili dalje. Jedino je saobraćalo autobusko preduzeće ,Stup' iz Vršca".

Između Novog Sada i Zrenjanina već 12 godina nema železničkog saobraćaja, i sada je u planu ponovno uspostavljanje putničnog saobraćaja. Novi, ruski vozovi saobraćali bi od jeseni između dva grada.

U saopštenju koje su redakciji poslale Železnice Srbije kaže se da je otpočela obnova dela pruge na deonici Pančevo-Orlovat-Novi Sad u dužini od 113 kilometara, i nakon će biti obnovljeno 26 kilometara pruge između Orlovata i Zrenjanina. Prema planovima, nakon obnove oba dela pruge, od 1. septembra novi vozovi saobraćali bi prugom između Zrenjanina i Novog Sada. Vozovi će se kretati prosečnom brzinom od 80 kilometara na čas, te bi rastojanje između Novog Sada i Zrenjanina trebali da prevale za 70 minuta.

To će značiti da će Novi Sad biti povezan i sa Temišvarom, sa kojim deli titulu Evropske prestonice kulture 2021. godine.

voz
Novi Sad
Zrenjanin

Slične vesti

Najnovije

15:34, Frissítve: 20:20

Ulepšava se škola u Bogarašu

Škola u Bogarašu je najmanja škola u opštini. Ukupno 16 dece uči ovde u kombinovanim odeljenjima, osim toga, ovde postoji i obdanište u koje trenutno dolazi četvoro dece.

Najčitanije

Prisustvo migranata izaziva strah u Kanjiži

U Kanjiži je održan građanski forum u vezi sa migrantskom krizom. Meštani su razgovarali sa čelnim ljudima opštine i tom prilikom su sa njima podelili svoju zabrinutost zbog prisustva migranta.

Izgorela porodična kuća u Bečeju

U ponedeljak u zoru u Bečeju se zapalila kuća porodice Janković koju su nedavno počeli da obnavljaju. U gradu se složno krenulo u akciju pomoći porodici.