Ugrás a tartalomra
Tanjug/Jaroslav Pap

Vučević: Sinkronizovani napadi u Novom Sadu i Beogradu

2020-07-09
14:59
Forrás
Pannon RTV
Tokom jučerašnjih demonstracija, načinjena je značajna šteta na novosadskoj Gradskoj kući. Demonstranti su bacali kamenje na zgradu, razbijena su stakla na nekoliko prozora i vrata.

Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada je rekao da se tokom noći na Trgu slobode okupilo oko 1400-1500 ljudi. Od tog broja se njih oko 200-300 ponašalo agresivno. On je dodao da je grupa demonstranata pokušala da zapali zgradu Gradske kuće, ali bez uspeha. On smatra da se protesti ne mogu povezati sa merama preduzetim zbog epidemije koronavirusa, i ocenio je da je ono što se desilo bila politička manifestacija. Gradonačelnik je rekao da je policija trebala da preduzme snažnije mere protiv demonstranata. Prema podacima hitne pomoći, 6 ljudi je lakše povređeno tokom protesta. Nekoliko njih je radilo na terenu kao izveštač nekih medija. Inače, od juče je u Novom Sadu dijagnostikovan još 41 slučaj koronavirusa.

Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada, Skraćeno: „Zaboravio sam jednu veoma važnu stvar, događaj je bio u potpunosti usaglašen sa napadom na Republičku skupštinu u Beogradu. Napadi su počeli u isto vreme. To nisu spontani napadi. Nije počelo spontano. Stigli su dobro pripremljeni. U međusobnoj komunikaciji, u porukama su tražili da donesu fiziološki rastvor, kako bi isprali suzavac iz očiju, da donesu više majica za presvlačenje. Da donesu ranac, da mogu sve da stave u njega. Oni su dobro pripremljeni za ove akcije."

Miloš Vučević
Novi Sad

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije

Nevreme u Subotici

Nešto pre 20 časova Suboticu je zahvatilo nevreme. U jednoj mesnoj zajednici pala je veća količina grada.