Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP/Ole Berg-Rusten/NTB Scanpix

Vučić: Novo poglavlje u odnosima Srbije i Norveške

2022.11.28
14:03
2022.11.28
16:46
Forrás
RTS
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić se, u okviru dvodnevne posete Oslu, najpre sastao sa predsednikom parlamenta Norveške Masudom Garahanijem, a zatim sa premijerom Junasom Gar Storeom.

Vučić je na Instagramu naveo da je zahvalio predsedniku norveškog parlamenta na tome što je Norveška uvek bila spremna da pomogne Srbiji, ne samo svojim iskustvima u harmonizaciji standarda i propisa EU, već i u ekspertskoj i finansijskoj pomoći reformskim procesima, a posebno u modernizaciji energetskog sistema. "Otvaramo novo poglavlje u odnosima Republike Srbije i Kraljevine Norveške", poručio je predsednik Srbije.

Nakon sastanka sa predsednikom parlamenta, Vučić se sastao sa premijerom Norveške Junasom Gar Storeom. Store je u čast predsednika i delegacije Srbije priredio u Vladinoj vili radni ručak. Vučić je ocenio da je razgovor sa premijerom Norveške bio odličan i prijateljski razgovor. "Razmotrili smo brojne teme od značaja za naše zemlje - od bilateralne i ekonomske saradnje, do planova i projekata u oblasti energetike, infrastrukture i investicija. Ponovio sam zahvalnost Srbije na partnerskom odnosu Norveške, kao i na spremnosti da zajednički dodatno jačamo i intenziviramo politički dijalog i sveobuhvatnu saradnju, jer naše zemlje ne vezuju samo interesi, već i istorijsko prijateljstvo iskovano u teškim vremenima", naveo je Vučić na Instagramu.

Predsednik Vučić će se sastati i sa kraljem Haraldom Petim i prestolonaslednikom Hokonom, a planirano je i da položi vence na spomenik stradalim Jugoslovenima u Norveškoj u Drugom svetskom ratu uz vojne počasti.

Aleksandar Vučić
Norveška

Najnovije

11:47, Frissítve: 15:50

Predstavljanje maski mohačkih bušara u VM4K

Svi oni koji su u četvrtak uveče posetili klupske prostorije Vojvođanskog mađarskog obrazovnog, kulturnog i istraživačkog centra (VM4K) u Subotici su mogli da saznaju više o trikovima rezbarenja maski bušara i njihovoj istorijskoj povorci.

Najčitanije