Ugrás a tartalomra
Tanjug/Jadranka Ilic

Vučić: Ovo je dobra prilika da čuvamo interese Srbije

2022.12.06
11:51
2022.12.06
16:28
Forrás
Tanjug
U Tirani se održava dvodnevni Samit lidera EU-Zapadni Balkan. Predsednik Aleksandar Vučić učestvuje na Samitu. Važno je da Srbija dobije podršku za rešavanje energetskih pitanja, istakao je Vučić uoči skupa.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je po dolasku na Samit lidera EU Zapadni Balkan u Tirani, da prisustvuje tom skupu ne samo zbog prijateljstva sa Albanijom već i zbog toga što je, kako je rekao, uvek bolje biti za stolom, kada se vode razgovori, jer kada niste za stolom onda ste obično na meniju, a onda to svi jedva dočekaju.

"Ovo je dobra prilika da čuvamo interese Srbije", poručio je Vučić. 

Odgovarajući na novinarska pitanje sa kim će se sve susreti tokom Samita istakao je susret sa holandskim i belgijanskim premijerima.

Predsednik je istakao da je nakon konsultacija na državnom nivou odlučio da ipak doće na Samit u Tirani jer će na taj način Srbija imati šanse da kaže šta misli o pregovorima sa Prištinom i o pregovorima o pristupu EU.

Vučić je to izjavio uoči Samitu lidera Evropske unije i Zapadnog Balkana odgovarajući na pitatanje novinara "zašto je na kraju ipak došao, iako je prvo najavljivao da neće doći".

“Bilo je vise razloga zbog kojih smo se dvoumili da dođemo. Neka su se ticala Kosova i Metohije, a neka su vezana za dijalog sa EU. Nakon konsultacija sa državnim organima je odlučeno da ipak dođemo jer smatramo da ćemo tako imati šansi da nešto kažemo o tome šta mislimo o dijalogu i pregovorima sa EU", rekao je Vučić.

Predsednik Srbije sastao se danas u Tirani sa predsednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen.

"Vrlo dobar razgovor sa Ursulom fon der Lajen. Zahvalio sam na 165 miliona evra pomoći srpskom energetskom sektoru i razgovarao o svim aktuelnim pitanjima između Srbije i EU, napisao je Vučić na Instagramu buducnostsrbijeav, uz fotogarfiju sa sastanka. 

Srbija
Aleksandar Vučić
Evropska Unija
Zapadni Balkan

Najnovije

14:04, Frissítve: 16:32

Posetila su nas deca iz obdaništa

Deca iz Mađarske predškolske ustanove i vežbaone „Vackor“ ove nedelje su u poseti medijskoj kući Panon RTV. U ponedeljak su nam došli najmlađi, a u utorak su deca uzrasta od pet do sedam godina obišla našu redakciju, studio i montažu.

Najčitanije

Kobasicijada u Belom Blatu

Uprkos vetrovitom i kišnom vremenu, više hiljada ljudi je posetilo Belo Blato povodom IX Kobasicijade u tom mestu.