Ugrás a tartalomra
Tanjug/Rade Prelić

Vučić: penzionerima krajem novembra po 20.000 dinara

2023.09.08
17:09
2023.09.08
17:56
Forrás
RTS
Od srede u svim prodavnicama proizvodi sa oznakom "bolja cena".

Predsednik je najavio da će se 1.600.000 penzionera obradovati jer ih između najavljenih povećanja penzija očekuje od 25. novembra do 5. decembra po 20.000 dinara.

„Došao sam da saopštim nekoliko dobrih vesti. Imamo povoljnije stanje u budžetu. Verujem da ćemo doći do stope rasta BDP-a veće od 2,5 odsto, što će omogućiti stopu javnog duga od 51 odsto, da po tom broju budemo najbolji u zemljama EU".

Predsednik Vučić najavio je da će od srede pojedini proizvodi u prodavnicama u Srbiji biti označeni oznakom “bolja cena“.

„To će te videti od srede u našim prodavnicama, u svim lancima. To je 20 proizvoda, među njima su neki od osnovnih proizvoda“, rekao je Vučić.

Među tim proizvodima su parizer, jogurt, mleko, sok, deterdžent za sudove, šampon za bebe, testenine, krompir, začin, kafa.

„Nekima to izgleda smešno, meni ne izgleda, zato što je ovo naš način da pokažemo da brinemo i razumemo ljude kada kažu da su mnoge cene skočile", dodao je Vučić.

Aleksandar Vučić

Najnovije

12:47, Frissítve: 16:49

Ovako vide Mađare u svetu

Rihard Robert Kiš, dobitnik nagrade Prima Primissima za turističko novinarstvo, u ponedeljak posle podne u biblioteci „Jožef Atila“ u Kanjiži predstavio je četvrto prošireno izdanje svoje knjige „Ovako vide Mađare u svetu“.
15:55, Frissítve: 17:28

Sastali se Orban i Dodik u Budimpešti

Mađarski premijer Viktor Orban je primio u karmelićanskom samostanu Milorada Dodika, predsednika Republike Srpske. Viktor Orban je rekao da Mađarska na Bosnu i Hercegovinu i Republiku Srpsku gleda kao na svoje časne komšije.

Najčitanije

Dan bećara na Šupljaku

Kada se govori o Danu bećara na Šupljaku, onda je prva asocijacija dobro raspoloženje, ukusna hrana i mnoštvo zanimljivih dešavanja.