Ugrás a tartalomra
Tanjug/Zoran Žestić

Vučić sa Pičom: Srbija posvećena očuvanju mira, formiranje ZSO ključno pitanje

2023.01.17
10:59
2023.01.17
15:43
Forrás
Tanjug
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se specijalnim izaslanikom Velike Britanije za Zapadni Balkan Stjuartom Pičom i upoznao ga sa pozicijama Srbije u pogledu aktuelne situacije u regionu, posebno na Kosovu i Metohiji.

"Naglasio sam da Srbija, kao i uvek do sada, ostaje iskreno posvećena očuvanju mira u regionu, o čemu svedoče i brojne inicijative regionalnog povezivanja čiji je pokretač upravo naša zemlja", napisao je Vučić na Instagramu buducnsotsrbijeav.

Predsednik je naglasio da za Srbiju ostaje ključno pitanje formiranja Zajednice srpskih opština, kao preuzete i prihvaćene obaveze Prištine u skladu sa međunarodnim sporazumima, kao i bezbednost srpskog življa na Kosovu i Metohiji, za šta očekuje punu podršku Ujedinjenog Kraljevstva.

Aleksandar Vučić
Srbija
Kosovo i Metohija

Najnovije

10:11

Poskupljuje putarina

Vlade Srbije donela je na sednici odlluku o poskupljenju putarina za 14 odsto, odnosno 8 odsto za one koji koriste u uređaj za elektronsku naplatu putarine ENP.
16:24, Frissítve: 16:37

U Horgošu manje migranata

U severnobačkom okrugu se redovno sprovode akcije prikupljanja migranata u pograničnom području ali se oni konstantno vraćaju. Izbegavaju centar naselja, preko dana se slabo kreću, jer je počeo ramazan, tridesetodnevni muslimanski post.
15:57, Frissítve: 16:24

Na Paliću održana akcija sadnje drveća

Park prirode na Paliću je obogaćen sa oko 300 sadnica. Zbog visokog vodostaja neke vrste su počele da trule, što je smanjilo raznolikost vrsta drveća u parku. Javno preduzeće „Palić-Ludaš“ želi to da poboljša sadnjom.

Najčitanije

Mladić i devojka poginuli na Kopaoniku

Dvoje mladih smrtno je stradalo tokom noći na Kopaoniku vozeći motorne sanke, a dva člana Gorske službe spasavanja su ih zatekla na licu mesta, bez znakova života.

Preko pet granica

Mladi iz Ade, Subotice i Gunaroša predstavljaće Vojvodinu u finalu takmičenja Karpatskog basena u kvizu „Preko pet granica“. Nadmetanje je juče održano u Senti.