Ugrás a tartalomra
MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Vučić u Budimpešti

2023.09.15
07:09
2023.09.15
07:19
Forrás
RTS
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boravio je u poseti Budimpešti. Sastao se sa mađarskim premijerom Viktorom Orbanom, a na poziv predsednice Mađarske Katalin Novak prisustvovao je večeri povodom Petog budimpeštanskog demografskog samita.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Budimpešti sa predsednikom Vlade Mađarske Viktorom Orbanom.

„Sa iskrenim i pouzdanim prijateljem Srbije mađarskim premijerom Viktorom Orbanom na jednoj od najlepših terasa u Budimpešti, o aktuelnim temama, sastanku u Briselu, razvoju situacije na Kosovu i Metohiji, ali i o ambicioznim, zahtevnim i smelim planovima i partnerskim projektima kojima ćemo pomeriti granice zajedničke vizije ekonomskog napretka, saradnje i povezivanja naše dve zemlje", napisao je predsednik Vučić na svom Instagramu.

Predsednik Vučić prisustvovao je večeri povodom Petog demografskog samita u Budimpešti na poziv mađarske predsednice.

„Na večeri povodom Petog demografskog samita u Budimpešti sa predsednicom Mađarske Katalin Novak, predsednikom Bugarske Rumenom Radevim, potpredsednikom Tanzanije dr Filipom Isdor Mpangom i drugim zvanicama", naveo je Vučić na Instagramu.

Dodao je da koliko god da je prvi deo dana bio izazovan i naporan, toliko se radovao susretima sa prijateljima, mađarskim premijerom Viktorom Orbanom, predsednicom Katalin Novak i bugarskim predsednikom Radevim.

„Razgovarali smo o svim temama od značaja za naše zemlje, još čvršćem povezivanju i svestranijoj saradnji u godinama koje dolaze, jer sa prijateljima je sve mnogo lakše", napisao je predsednik na Instagramu uz fotografije i video susreta u Budimpešti.

Aleksandar Vučić
Viktor Orban
Katalin Novak
demografski samit

Najnovije

Najčitanije

33. Berbanski dani u Horgošu

Izložbom proizvoda i svečanim kulturnim programom su započeli 33. Berbanski dani u Horgošu. Narednih dana u naselju će se prikazati brojni programi, posetioce očekuju sportski sadržaji, takmičenje u kuvanju, vašar, koncerti.