Ugrás a tartalomra
Tanjug / Strahinja Aćimović

Vučić završio posetu Kataru

2023.03.06
11:07
2023.03.06
11:14
Forrás
RTS
Posebna tema bila "Er Srbija".

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić završio je prvu radnu posetu Kataru. Imao je bilateralni sastanak sa emirom države Katar, šeikom Tamim bin Hamadom Al Tanijem. Aleksandar Vučić i emir države Katar su razgovarali o bilateralnoj saradnji, ekonomiji, snabdevanju hranom, energetici i investicijama. Na sastanku je posebna tema bila "Er Srbija", budući da je prvog čoveka Katara, Vučić zamolio da razmotre mogućnost da postanu strateški partner "Er Srbije". Predsednik Srbije je sastanak sa šeikom ocenio kao izuzetno značajan za Srbiju, ukazavši da je Katar zainteresovan za saradnju u mnogim oblastima.

Vučić je, takođe, imao i niz važnih sastanaka sa predstavnicima brojnih zemalja, sa kojima je razgovarao o bitnim temama. Razgovarao je i sa predsednicima Maldiva, Bangladeša, Palestine, Slovenije i Poljske. Učestvovao je i na petoj konferenciji UN, a čiji je domaćin bio emir Katara. "Prisustvo Srbije na ovoj konferenciji, od izuzetnog je značaja", zaključio je Vučić.

Aleksandar Vučić
Katar

Najnovije

12:34, Frissítve: 16:52

Korisno je čitati!

Na Učiteljski fakultet na mađarskom nastavnom jeziku u Subotici je tokom prepodneva stiglo 120 dece, kako bi učestvovali na takmičenju „Korisno je čitati!“, u kojem su učenici od prvog do četvrtog razreda odmerili svoje znanje iz čitanja.
10:50

Nepromenjene cene goriva

U narednih sedam dana na pumpama u Srbiji gorivo će koštati isto kao i prethodne sedmice - cena i evrodizela i benzina ostaje nepromenjena. Evrodizel košta 182 dinara, a benzin 95 - 176.
17:37, Frissítve: 19:59

Kasni sazrevanje višnje u Feketiću

Zbog hladnijeg i vlažnijeg vremena od uobičajenog, može doći i do oštećenja roda. Kako kažu proizvođači, voće zbog niske otkupne cene ne vredi prodavati, pa se trude da ga prodaju prerađeno.

Najčitanije

Turistički letovi balonima

Projekat Srpska Kapadokija ima izuzetan turistički značaj ne samo za lokalnu samoupravu Inđije već i za Srbiju i ceo region, kažu nadležni.

10. Kanjiški dani vina

Kanjiški dani vina obeležavaju ove godine značajan jubilej. Manifestacija se ovog vikenda po deseti put organizuje u Kanjiži, koju je već u petak uveče posetilo više stotina ljudi.