Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Olivier Matthys

Za Srbiju su mir i stabilnost važniji od svega

2022.08.17
18:04
2022.08.17
18:26
Forrás
Pannon RTV
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je o napetoj situaciji na Kosovu kao i o ratu u Ukrajini, razgovarao sa generalnim sekretarom NATO-a Jenson Stoltenbergom u Briselu.

Jens Stoltenberg je zamolio Srbiju i Kosovo da pokažu uzdržanost i pokušaju da reše situaciju, da budu konstruktivni u rešavanju problema. On je dodao: misija NATO-a na Kosovu, KFOR, prati situaciju i čini sve u cilju očuvanja mira.

Aleksandar Vučić je istakao da Beograd poštuje misiju Kfora i njegov rad na teritoriji Kosova. On je dodao: Za Srbiju su mir i stabilnost važniji od svega. Beograd ne želi da prebacuje odgovornost na nekog drugog, ali Srbija i ubuduće želi da se pridržava odluke OUN, međunarodnog prava i odredbi Briselskog sporazuma u odnosima sa Kosovom. On je istakao i da Srbija želi da ostane vojno nezavisna.

mir
stabilnost
Aleksandar Vučić
NATO
Jens Stoltenberg
Brisel

Najnovije

15:49, Frissítve: 17:15

U Subotici otvorena izložba narodne umetnosti

U prostorijama Mađarskog folklornog centra u Vojvodini predstavljena je zbirka narodne umetnosti. Između ostalog, mogu se videti ručni radovi načinjeni tkanjem, vezom ili duborezom, nastali uz podršku Fonda „Čori Šandor“.
14:30, Frissítve: 17:14

Prihvatni centar za migrante – grad u gradu

Privremeni prihvatni centar za migrante u Subotici je pun i tu najsnalažljiviji migranti razvijaju svoje poslove: improvizuju radnjice i restorane brze hrane. Istovremeno, sve je više ilegalnih migranata u centru subotičkog naselja Makova sedmica.
13:22, Frissítve: 17:15

Savetovanje o informisanju manjina

Dobra saradnja Mađarske i Srbije može da bude primer i za druge države – o ovome su govorili u petak u Bosilegradu novinari bugarske nacionalne manjine. U opštini na jugoistoku Srbije održano je savetovanje o informisanju manjina.
12:34, Frissítve: 17:15

Narodno veselje u Vojlovici

U Vojlovici se u okviru četvorodnevnog programa okupljanja reformata, obeležava i 120 godina od osveštavanja crkve i istovremeno se održava i četvrti veliki susret raseljenih meštana.
12:07, Frissítve: 12:13

Momak iz Vrbasa bravurozan u mađarskom timu

Izabrana reprezentacije Mađarske juče je u Lajpcigu, u petom kolu Lige nacije, u utakmici u kojoj je pobedila Nemačku, predstavila svog novog igrača. To je ni manje ni više nego 18-to godišnji Vojvođanin, Miloš Kerkez.

Najčitanije

Avganistan-Srbija u jednom pravcu 3500 evra

Ni hladno vreme ne sputava migrante, u Beograd konstantno pristižu nove grupe. Međutim, u srpskoj prestonici borave samo kratko, mnogi nastavljaju put ka mađarskoj granici uz pomoć krijumčara ljudi.

Ogrevno drvo poskupelo 100 odsto

U odnosu na cene od prošle godine, cena ogrevnog drveta je dvostruko viša. Srećom, najavljeno je i povećanje minimalne zarade za 14 odsto.

Misa povodom početka školske godine u Feketiću

Učenici lokalne osnovne škole, u pratnji svojih roditelja i nastavnika, i ove godine su u velikom broju učestvovali na ovom događaju, na kojem su prisustvovali i predstavnici Mađarskog nacionalnog saveta.