Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Lavro Ferenc

Zabelela se prestonica Mađarske

2019-12-02
19:02
Forrás
Pannon RTV
Prve snežne padavine u Budimpešti prouzrokovale su zastoj u saobraćaju, nekoliko gradskih linija je otkazano, a kod nekih je promenjena ruta.

Jutros je u Budimpešti pao sneg. Sneg se brzo topio na prometnijim putevima, ali na nekim mestima, kao što je to bilo ispred parlamenta, stvorio se snežni pokrivač od nekoliko centimetara. Vreme je samo jedan dan posle prve nedelje Adventa već stvorilo prazničnu atmosferu.

Snežne padavine su mađarskoj prestonici donele ne samo svečano raspoloženje, već i haos. Vreme koje su prevozna sredstva Centra za saobraćaj u Budimpešti provela na određenim trasama je povećano, više njih je kasnilo ili moralo da saobraća obilaznim putevima. Na železničkoj stanici Njugati vozovi sa tri koloseka tokom dana nisu mogli da odu niti da dođu. Kako je MAV obavestio, zbog snežnih padavina je otežano rukovanje uređajem za promenu smera kretanja, zbog čega se ispred stanice Njugati stvorio red vozova. U isto vreme, vozovi su širom zemlje kasnili, negde i 80 minuta. Budapest Airport je takođe upozorio na kašnjenje letova.

Mađarska Državna uprava za zaštitu od katastrofa prijavila je brojne nesreće koje su se tokom jutra i pre podneva dogodile na putevima u Mađarskoj. Vozače su zamolili da voze oprezno.

Trenutne vremenske prilike pored toga mogu delovati otežavajuće za one koji su osetljivi na hladan front. To je markantan front, pa se mogu očekivati glavobolja, migrena, relativno duži period reakcije i umor, saopšteno je danas na televiziji M1. Ljudi sa reumom, bolestima zglobova teško podnose ove vremenske uslove, ali i pacijente sa srčanim problemima takođe ozbiljno pogađa hladan front.

Putevi ostaju klizavi, pa nadležni upozoravaju učesnike u saobraćaju da budu oprezni.

sneg
Mađarska
Budimpešta

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije