Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Fehér Rózsa

Zajednička opoziciona platforma

2021.02.10
12:15
2021.02.10
17:14
Forrás
Pannon RTV
Udružena opozicija Srbije priprema zajedničku platformu za pregovore vlade i opozicije, koji bi trebalo da budu održani u martu.

U izradi platforme koja, po njihovih rečima, garantuje jednake uslove na izborima, učestvovala je i Demokratska zajednica vojvođanskih Mađara. U ostvarivanju svojih zahteva, koji se odnose na obezbeđivanje uravnoteženog i objektivnog informisanja, odnosno stvaranja poštenih izbornih uslova, oni računaju i na podršku predstavnika Evropske unije.

Aron Čonka, predsednik Demokratske zajednice vojvođanskih Mađara: „Očekujemo od Evropske unije da pomogne u vođenju dijaloga, ali ne samo u uspostavljanju izbornih uslova, već takođe očekujemo da Evropska unija prati njihovu primenu u praksi, i da zapravo ima jednu kontrolnu ulogu u sprovođenju izbora. Da EU, u punoj misiji, bude prisutna na ovim vanrednim parlamentarnim izborima, i ne samo oni, već i predstavnici OEBS-a, jer smatramo da samo međunarodne organizacije mogu garantovati donekle normalne izborne uslove i vođenje izbornih procesa na normalan način."

opozicija
Aron Čonka
Demokratska zajednica vojvođanskih Mađara

Najnovije

Najčitanije

Prekinut je eksperiment prve Eko-države na svetu

Šri Lanka je prošlog vikenda odustala od ambicije da postane prva nacija na svetu koja sprovodi u potpunosti organsku proizvodnju, pa je odmah ukinuta i zabrana uvoza pesticida i drugih poljoprivrednih sirovina.