Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Tímár Zsolt

Zajednička sednica vlade Srbije i Mađarske u Budimpešti

2021.09.07
13:01
Forrás
MTI
Mađarski premijer primiće u zvaničnu posetu srpsku premijerku.

Viktor Orban, premijer Mađarske primiće u Budimpešti u zvaničnu posetu Anu Brnabić, premijerku Srbije i vladinu delegaciju u okviru šestog mađarsko-srpskog sastanka na vrhu.

Program započinje večeras radnom večerom, a zatim premijeri i članove vlade u sredu u karmelskom manastiru vode razgovore, prvo zasebno šefovi vlada i resorni ministri, a zatim zajedno u okviru plenarne sednice.

Među temama vladinog sastanka na vrhu su aktuelne teme istaknuto dobre ekonomske i političke saradnje dve države, kao i izazovi pred kojima se nalazi regija, kao i restart nakon pandemije korone, te ponovno jačanje ilegalnih migracija.

Tokom programa će Mađarska i Srbija potpisati brojne nove međudržavne sporazume o produbljenju saradnje.

Sutrašnju konferenciju za štampu nakon zajedničke sednice dvaju vlada Pannon televizija planira da prenosi uživo.

Najnovije

14:02, Frissítve: 16:33

U Kanjiži otvoren Turistički informacioni centar

U kancelariji turisti mogu pronaći različite suvenire, odnosno lokalne proizvode, ali takođe mogu saznati i nešto više o turističkim potencijalima opštine. Centar je nastao kao rezultat saradnje lokalne samouprave, nevladinih organizacija i preduzetn
13:09, Frissítve: 16:24

Smotra narodne muzike i folklora u Pančevu

U Pančevu je održana Gradska smotra muzičkih i folklornih udruženja. U velikoj sali Kulturnog centra je svoj program brojnoj publici, koja se okupila u lepom broju, prikazalo deset udruženja, domova kulture i školskih amaterskih grupa.
12:31

Važna poruka za Srbiju

Važno je da građani ovog regiona i Srbije, uključujući i vojvođanske Mađare, osećaju da Evropska unija računa na njih – naveo je u svom saopštenju Andor Deli.

Najčitanije

Viktor Orban u Subotici jeo burek iz „Lipe"

Mađarski premijer, nakon što je učestvovao na polaganju kamena temeljca železničke pruge između Segedina i Subotice, i prijemu koji je organizovan nakon toga, sam je zatražio da odu na burek.

Da li može jedna fotografija?

Da li može jedna fotografija? – pod ovim naslovom Viktor Orban podelio je na društvenim mrežama video o poseti Subotici.

Aleksandar Vučić: „Ko sme, taj pobeđuje!"

„Ko sme, taj pobeđuje!" - rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na mađarskom jeziku u Horgošu. Ovom rečenicom opisao je politiku mađarskog premijera Viktora Orbana prema Srbiji.

Vučić: Subotica se dinamično razvija

Predsednik Srbije je poručio: Građani Subotice mogu da se osećaju u privilegovanom položaju, jer je grad jedno od onih mesta gde se ulaže najviše novca.