Ugrás a tartalomra
Pixabay/illusztráció

Zamrznute cene goriva i namirnica u Mađarskoj ostaju na snazi do 1. jula

2022.04.27
15:22
2022.04.27
15:29
Forrás
Pannon RTV
Ovu vest je objavio premijer Viktor Orban na svojoj Fejsbuk stranici.

Vlada je još sredinom januara limitirala cene brašna, trajnog mleka sa 2,8 odsto masnoće, šećera, svinjskog buta, jestivog ulja kao i pojedinih delova pilećeg mesa na niovu iz oktobra prethodne godine. Važenje te uredbe počelo je u februaru,  isticalo bi u predstojeću nedelju. Na današnoj sednici vlada je donela odluku o nastavku važenja ovih zaštitnih mera.

„U Mađarskoj vlada sve čini u interesu zaštite porodica od posledica poskupljenja. Zbog toga primenjujemo ograničenje cene u odnosu na gorivo i nekoliko osnovnih životnih namirnica, odnosno određujemo maksimalni iznos. Polako ističe važnost te odluke. Danas smo morali da odlučimo kako dalje. Odlučili smo da u oba slučaja do 1. jula produžimo mere ograničenja cena, tako da će cena goriva, kao i određenih životnih namirnica ostati nepromenjena do 1. jula" napisao je Viktor Orban, premijer Mađarske.

cene
zamzrznut

Najnovije

15:44, Frissítve: 20:04

Lepa crkva uvek ispuni dušu

Velika obnova katoličke crkve u Adi, koja je započela još decembra 2021. godine, sada je na pola puta. U toku je sređivanje unutrašnjosti, a ove nedelje započeće i izmena krovne konstrukcije.
12:57, Frissítve: 19:25

Lepe frizure za humani cilj

U Senti je organizovano humanitarno šišanje. Organizatori su prikupljali pomoć za „Beba-mama" klub u Senti koji u naselju obavlja humanitarne aktivnosti.

Najčitanije

Automobilom uleteo u jezero

Nezgoda se verovatno dogodila tokom noći kada je krećući se obilaznicom, vozač promašio krivinu i automobilom završio ravno u Krvavom jezeru.

Pomozimo ocu sa četvoro dece

U subotičkoj porodici Vranka otac sam othranjuje četvoro dece i potrebna mu je naša pomoć. Petočlanoj porodici najpotrebnije su životne namirnice, sredstva za higijenu, kao i građevinski materijal.