Ugrás a tartalomra

Zapaženi rezultati za subotičke maratonce i polu-maratonce u Apatinu i Ljubljani

2021.10.27
09:41
Forrás
Közlemény
Proteklog vikenda polumaratonci i maratonci iz Škole Trčanja Subotica (ŠTS) nastavili su uspešan niz rezultata ostvaren prvo na Apatinskom Dunavskom polumaratonu a potom na Ljubljanskom maratonu.

Ljubljana – «diplomska» trka za nove polaznike ŠTS

Subotički maratonac Laslo Čordalić istrčao je Ljubljanski maraton za 3 sata 6 minuta i 59 sekundi, što je njegov najbolji lični rezultat do sada. Trkačice koje više od godinu dana treniraju sa ŠTS oborile su vlastite rekorde i istrčale polumaraton sa sledećim vremenima:

Branka Petrić Simić za 1 sat i 58 minuta, Tamara Rokvić i Marina Parežanin za 2 sata i 3 minute,  Daca Kajganić  za 2 sata i 9 minuta i Gorana Francišković za 2 sata i 10 minuta.

Trkači koji su se ove godine u maju pridružili Školi Trčanja svoju «diplomsku» trku – prvi polumaraton – odradili su sa sjajnim vremenima: Dragana Cvetičanin i Luka Matković za 2 sata i 6 minuta, Aleksandar Ličinar za 2 sata i 8 minuta, te Tatjana Ljubić i Andrea Ljubisavljević za 2 sata i 11 minuta. Alisa Sokola istrčala je trku od 10km za 1 sat i 10 minuta.

Iza nas su dva sjajna i trijumfalna vikenda. Ređali su se uspeh za uspehom, rekordi za rekordom, prvi polumaratoni. Iz generacije u generaciju polaznici Škole Trčanja su sve bolji i bolji. Dok je pre par godina realno bilo očekivati od nekog ko je tek 5 meseci u trčanju i potpuni laik, odnosno početnik, da će svoj prvi polumaraton istrčati za 2 sata i 20- 30 minuta, ove nove generacije i njihovi rezultati krenuvši od Subotičkog polumaratona pokazuju nešto sasvim drugo» kaže Ildiko Fabo, trenerica i osnivačica Škole Trčanja Subotica, inače sedmostruka državna prvakinja u svim disciplinama biciklizma i dvostruka državna prvakinja u poludugom triatlonu, što su samo neke od njenih brojnih sportskih pobeda.

Apatin – zapaženi lični rekordi

Polumaratonci Škole Trčanja Subotica ostvarili su zapažene lične rezultate na trci u Apatinu. Najbolji takmičar ŠTS na ovoj trci, Zoran Krstić, istrčao je polumaraton sa vrhunskim vremenom od 1 sat i 27 minuta, a lične rekorde u polumaratonu oborili su i Elvira Maravić sa  1 sat i 53 minute, Pinter Zoltan sa 1 sat i 46 minuta, Jelena Stipić za 2 sata, a Željka Ljubojević za 2 sata i 02 minuta.

Posle četri godine neprekidnog uspona Škole Trčanja možemo zaključiti da smo stigli do ozbiljnog i zavidnog nivoa, kako u rezultatima naših takmičara tako i u obimu zajednice. Krenuli smo sa 15 polaznika, sada brojimo 60 trkača koji se pojavljuju na takmičenjima u našoj zemlji a i šire. Ove zime upisujemo jubilarnu 10. generaciju a na proleće slavimo 5 godina postojanja. Rezultati i brojke sve govore i tek sada se vidi zašto je dobro krenuti trenirati trčanje u nekoj školi, te da se do pravih rezultata dolazi sa strpljivom radom i posvećenošću. Obično ljudi pitaju „Učite da trčite?“ - da, učimo kako pravilno, bez povreda I sa lakoćom doći do prve trke i prvih rezultata.  Koncepcija Škole Trčanja je konkretna i nema grešaka ako i polaznik sarađuje i trenira minimum 3 puta nedeljno” zaključuje Fabo.

Rekreativci koji pomeraju granice

Škola Trčanja Subotica postoji od 2017. godine, i svake godine upisuje nove polaznike u prolećni i zimski semestar. Škola okuplja preko 60 članova koji se trčanjem bave rekreativno,  i otvorena je za sve osobe bilo da su početnici ili napredni trkači. 

maraton

Najnovije

Najčitanije

U sudaru u Kanjiži izgoreo automobil

Saobraćajna nezgoda dogodila se danas prepodne u Kanjiži. Jedno vozilo je zahvatio požar, a drugo je sletelo u jarak. Za sada nema informacija o povređenima.

Ishrana mladih sportista

U Subotici je predstavljena srpska verzija priručnika pod nazivom „Ishrana mladih sportista". U ovom izdanju se između ostalog nalaze recepti ilustrovani slikama, odnosno saveti o ishrani.